Военен експерт разкри какъв е вторият етап от плана на ген. Суровикин за Украйна!

Свят

Изводите на западните разузнавателни служби за по-нататъшните намерения на Русия за войната в Украйна не отговарят на реалната армейска логика, казва румънският военен експерт Валентин Василеску, цитиран от световните издания.

 

НАТО е стигнало до заключението, че Русия се готви за сухопътна настъпателна операция, която предстои да се проведе.

Василеску смята, че Западът напълно се е провалил в изчисленията си. Замисълът на командването, представено от ген. Сергей Суровикин, е малко по-различен – преди да завърже връзките, човек трябва да обуе ботушите.

През есента руските сили започнаха да нанасят удари по критичната инфраструктура на противника с помощта на дронове. На първо място, за да нанесе щети на транспортната му система.

По този начин Москва възнамерява да реши въпроса с логистиката на ВСУ, тъй като оръжията, резервните части и горивото се доставят на фронта от Запада.

Това обаче е само първият етап. Вторият, според Василеску, се състои в това да се извадят от строя местата за временно съхранение на стоки, доставяни от Северноатлантическия алианс в Европа.

Експертът посочва, че Русия ще продължи да изпълнява плана на Суровикин с удари по инфраструктурата. В същото време ловът на западни оръжия, които се озоваха в Украйна, ще продължи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *