САЩ към България: Даваме ви месец да спрете всички енергийни проекти на Русия, иначе следват санкции!

България отблизо
30 дни. Такъв срок дават на компаниите, работещи по изграждането на два изключително важни за Русия обекта, да спрат дейността си доброволно. В противен случай се предвиждат санкции от страна на американската администрация.
Това става ясно от публикуваната на страницата на Държавния департамент на САЩ допълнителна разпоредба към Закона за защита на енергийната сигурност на Европа. Става дума за газопроводите “Турски поток” и “Северен поток – 2”.

 

„Продължаваме да призоваваме Русия да престане да използва енергийните си ресурси за принудителни цели. Русия използва своите тръбопроводи за износ на енергия, за да създаде национални и регионални зависимости от руските енергийни доставки, използвайки тези зависимости, за да разшири своето политическо, икономическо и военно влияние, да отслаби европейската сигурност и да подкопае интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ“, посочват от Държавния департамент.

 

“Тези тръбопроводи също намаляват европейската енергийна диверсификация и оттам отслабват европейската енергийна сигурност”, посочват още от американска страна.

Департаментът категорично заявява, че ще разшири обхвата на възможните санкции, като към него вече ще са включени и компании, които предоставят услуги на собствениците на корабите по строителството на газопроводите. Това означава, че санкционирани ще бъдат компании, които доставят и съответно монтират оборудване на плавателните съдове.

 

Разширяването на тръбопроводната мрежа е един от скандалите, задълбочили се през последните седмици. Междувременно пък това е и гордост на премиера Борисов. По нищо не личи, че българските власти са особено притеснени от евентуални санкции от страна на САЩ.

Tagged

3 thoughts on “САЩ към България: Даваме ви месец да спрете всички енергийни проекти на Русия, иначе следват санкции!

  1. Ето това добре ли е за България, че много го очаквахте и много се радвате. българите свикнаха с дърва и въглища в апартаментите си през 21 век, защо да не се върнат на газени лампи и свещи. Със всичко се свиква, само с дружбата с Русия вече не може, на живот и на смърт трябва всичко руско, колкото и да е икономично и добро за България по нареждане на САЩ да спре и да даде път на втечнения газ с 30% по скъп, ама американски на господаря. Българите се побъркаха, откачиха!!

  2. Това можеше да стане само с предишното ГЪЗОЛИЗНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НА БОЙКО БОРИСОВ!!!…С това Правителство,на краварите,няма да им се отвори парашута!!!…

  3. Русия използва своите тръбопроводи за износ на енергия, за да създаде национални и регионални зависимости от руските енергийни доставки, използвайки тези зависимости, за да разшири своето политическо, икономическо и военно влияние, да отслаби европейската сигурност и да подкопае интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ“, посочват от Държавния департамент.
    И най-вече: ,,да подкопае ИНТЕРЕСИТЕ на националната сигурност и външната политика на САЩ ??? Нерде (къде) САЩ нерде Европа ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *