„НЕПОБЕДИМИТЕ“ от САЩ отново КЛЕКНАХА: Вижте за какво МОЛЯТ Русия! Причините ще ви шокират!

Свят

Още преди седмица и половина, президентът Доналд Тръмп заяви на срещата на Г 7 в канадската провинция Квебек, че Крим принадлежи на Русия. И че Руската федерация трябва да се върне в състава на Голямата седморка, защото САЩ и Русия имали задача да управляват света.

Тогава засегнатите лидери на някои страни от Западна Европа реагираха остро. А хората по света си помислиха, че това е поредната екстравагантна идея на Доналд Тръмп.

Само че вчера, почти същото бе повторено и от държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео. Бившият директор на ЦРУ, обяви в очите на сащисания Запад, че формата на Голямата осморка трябва да се възобнови с участието на Руската федерация. Като при това, според държавния секретар на САЩ, връщането на Крим под контрола на Киев не било задължително.

Това съобщи американската информационна агенция Associated Press, цитирана от politpuzzle.ru.

В същата статия на Associated Press се отбелязва, че държавният секретар на САЩ и бивш директор на ЦРУ Майк Помпео е заявил, че президентът Доналд Тръмп разглежда възможността за връщането на Русия в международното съобщество като „неминуемо и компромисно“. И благодарение на това, продължава Тръмп, че Москва вече реално участва в решението на международните дела, тя може да се върне и във формата на Голямата осморка, където членуват индустриално развитите демокрации. Без да е необходимо Крим да се връща отново под контрола на Киев.

Това изказване на Помпео бе направено в сряда, по време на изслушване в Комисията по бюджетни кредити към Сената на САЩ.  Нещо повече. Заявлението на държавния секретар бе направено точно по времето, когато в Руската федерация се провеждаше срещата между съветника на Тръмп по националната безопасност Джон Болтън, с президента на руската държава Владимир Путин.

Държавният секретар обясни също така, че той вижда сценария за възобновяване формата на Голямата осморка като един от компромисите, които могат да бъдат предложени на Москва. Впрочем, по неговите думи, САЩ ще продължат да считат присъединяването на Крим към Руската федерация през март 2014 г. като „неприемливо“.

Нашият президент обаче, продължава Помпео, е дълбоко убеден, че участието на Русия във важните геостратегически преговори е неминуемо.

Що се отнася до днешните отношения на САЩ с Руската федерация, Помпео отбелязва, че те и до сега се намират на много ниско равнище. И това било така,  завършва политикът, защото сегашната администрация на Белия дом била настроена много по-твърдо по отношение на Москва, отколкото предишните американски администрации.

Защо Съединените щати правят такъв рязък завой в политиката си относно Русия, че дори са готови едва ли не да признаят Крим за руска територия?

Причините са много прости. Заради избухналият конфликт между Белия дом и Брюксел, и на двете страни в този скандал им е необходим съюзник. И така започна наддаването за Русия.

На ЕС е необходима Русия, за да победят в спора с Вашингтон. Или поне да оцелеят в този „спор“. А Щатите разбират, че ако искат да приключат веднъж и завинаги с претенциите на Германия и Франция, трябва задължително да имат на своя страна Руската федерация.

Заради това Белият дом е готов да даде мило и драго, дори Крим и Донбас, че и цяла Украйна, за да се споразумеят за общи действия с Москва.

Русия и Владимир Путин, обаче се намират в много сложна ситуация. Те не искат да развалят отношенията си нито с ЕС, нито със САЩ. Затова, по всяка вероятност, ще тръгнат по пътя на преговорите и поставянето на допълнителни условия. За да не накърнят интересите и на двете страни.

И в същото време да придвижат напред своите интереси. Това е много сложен политически ребус. Но гросмайсторът Владимир Путин е известен със способността си да излиза победител от такива заплетени ситуации.

Да се надяваме, че той ще успее. Защото официално признатото от Запада превръщане на Русия във велика държава, без която не може да се реши нито един проблем в света, ще е добре дошло и за нас.

С помощта на Русия, ще можем много по-лесно да се отървем от соросоидите, завладели цялото управление на държавата. И да избягаме от капана на ЕС. И да възстановим икономиката на страната.

Защото оставането в ЕС не вещае нищо добро за нас.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “„НЕПОБЕДИМИТЕ“ от САЩ отново КЛЕКНАХА: Вижте за какво МОЛЯТ Русия! Причините ще ви шокират!

  1. Zabludeni behte vsichki i podcenjavahte Rusia i Putin. Tova e nepobedima strana ,s duh za koito mogat da mechtajat mnogo zapadni strani. Rusia ne e Vrag na nikogo. propaganda i sankcii ne povlijaha otricatelno na Rusia ,a na tesi, koito gi nalozhiha. Gospod e mnog spravedliv. Ochakvaite oshte mnogo iznenadi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *