СДС нададе вой: Под юмрука на Румен Радев се създава нов Отечествен фронт! Иска да се отърве от ГЕРБ и автентичната десница!

България отблизо

Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс, както в момента.

 

Това се посочва в позиция на СДС по повод консултациите на президента Румен Радев за предстоящите парламентарни избори.

Ето пълния текст на позицията на СДС:

Консултациите на Румен Радев с извънпарламентарни партии, обявени уж за датата на изборите, напълно свалиха маската на обитателя на „Дондуков“ 2. Той покани партии и движения, създадени в последните години или месеци, повечето от тях проруски и свързани с протестите срещу настоящото управление. Но предпочете да забрави проевропейски партии с дългогодишна история.

Не сме засегнати ни най-малко от отношението му, защото мястото на СДС не е в тази компания от проруски, производни на БСП и пред заличаване, партии. Но то е доказателство за истинската цел на тези консултации. Поведението му доказва, че датата за изборите е параван, зад който се създава новия Отечествен фронт, под егидата на президента. Благовидният предлог за сбирките на „Дондуков“ 2 се използва, за да се официализират срещите му с протестърските партии, на които Радев се изживява като лидер, и на спокойствие да бабува на новата коалиция, която да осъществи голямата мечта на президента – да дърпа конците на изпълнителната власт.

Протестърският театър от лятото нямаше за цел да свали управлението, защото никоя от формациите, които участваха в него, не беше готова за избори. Това беше сцената, на която се подготвяше новата коалиция, под юмрука на Радев. Тази коалиция, която уж иска свалянето на сегашната власт в името на гражданите, всъщност иска властта на всяка цена за себе си, защото лидерите ѝ дълго време останаха извън нея и нямат търпение да седнат на политическата софра.

Подробностите се уточняват сега, а обществото е залъгвано, че темата е датата на изборите. Вероятно Радев е наясно, че няма да има втори мандат и задкулисно се опитва да си подсигури политическо бъдеще.

Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс, както в момента! Ако Румен Радев има поне малко политическо достойнство, нека да си спомни, че по Конституция, тази институция олицетворява единството на нацията, а не лични и партийни политически изгоди!

Б.Р. Смешен плач!

Останките от партията на Иван Костов нито са автентична десница, нито алтернатива. Те крепят ГЕРБ и доказателството е избирането на Александър Йорданов в Европарламента от листата на ГЕРБ.

Отдавна са патерица на Борисов и сега стръвно се борят за власт.

Но ги няма дори с 1 процент в проучванията на социолозите.

Тогава защо президентът да се консултира с тях?

loading...

Tagged

1 thought on “СДС нададе вой: Под юмрука на Румен Радев се създава нов Отечествен фронт! Иска да се отърве от ГЕРБ и автентичната десница!

  1. Е, ЩОМ ГЕШЕВ ДОЙДЕ, НЕ МОЖЕШЕ ДА НЕ ДОЙДЕ И НОВ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ! – ТРЯБВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ! А ПОСЛЕ НАРОДЕН СЪД, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И НОВ НАПРЕДЪК И РАЗВИТИЕ НА ИЗТЕРЗАНАТА НИ РОДИНА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *