Жалък опит: ГЕРБ и СДС се помъчиха да освиркат президента Радев на Шипка!

България отблизо

Президентът Румен Радев почете Националния празник на България и говори на Шипка пред насъбралото се множество от хора за достойнство, памет и преклонение пред подвига на руските войници и българските опълченци.

Явно, обаче, на някои привърженици на ГЕРБ и СДС не им стигна, че техните вождове се опитаха да забранят честването на Националния празник на България. Затова една рехава сиво – синя агитка бе забелязана да надува бузи на връх Шипка.

Тази ялова агитка веднага бе парирана от огромното множество хора, които искаха, не само да почетат единствения празник, който всеки българин почита, но и да чуят словото на своя любимец – президента Румен Радев.

Нека да припомним все пак, че само преди дни, Борисов каза, че ГЕРБ винаги могат да съберат 100 души, които да освиркат президента. Този негов „изблик“ дойде като реакция на това, че част от хората, които присъстваха на тържеството в чест на подвига на Васил Левски, освиркаха кмета на София Йорданка Фандъкова.

Президентът Радев, обаче, няма нищо общо с това. Точно обратното. На честването в памет на Васил Левски, той прекъсна речта си и помоли хората да не нарушават тържеството. Както обикновено, премиерът не присъстваше на това тържество. Може би, защото се бои да не го освиркат и него.

Истината, обаче, бе че събралото се множество сякаш бе едно цяло с президента Радев, както на честване подвига на Дякона, така и на честване подвига на руските войници и българските опълченци по време на Освобождението на България.  Хората искаха да чуят своя президент. Нещо, което не може да се каже нито за Борисов, нито за Фандъкова, нито за който и да било от герберите.

И точно народната обич към президента Радев вбесява Борисов и неговата свита. Но каквото и да правят, не могат да унищожат обичта на хората към човека, който успя да поведе българите срещу тиранията на ГЕРБ.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Жалък опит: ГЕРБ и СДС се помъчиха да освиркат президента Радев на Шипка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *