Сензационен обрат с милионите на Васил Божков! Ето какво се случва

България отблизо

Антикорупционната комисия е вдигнала запора на няколко фирми на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. В края на миналата година, след решение на съда, комисията изпратила съобщение до Търговския регистър, че се отказва от претенциите си върху 10 дружества, на чието име се водят имоти и пари по банкови сметки за милиони левове.

В документите не са описани мотивите за сензационния обрат, твърди „Уикенд“.

 

Веднага след съдебното решение активите започват да се прехвърлят на трети лица, вероятно като предпазна мярка при евентуален съдебен обрат в полза на КПКОНПИ.

През 2020 година комисията внесе в Софийски градски съд иск за 400 милиона лева срещу укриващия се по това време в Дубай бизнесмен. Става дума за десетки апартаменти, вили, сгради в България и чужбина, пари в банки, частен самолет за 34 милиона и яхта за 41 милиона.

Под възбрана е и имуществото на десетки фирми. Сред тях и офшорка, на чието име се води огромна сграда в центъра на Париж. 5-етажната постройка е на брега на Сена, срещу градините Тюйлери и на няколкостотин метра от френската Национална асамблея. Според брокери цената й е милиони евро.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *