Корнелия Нинова СМАЗВАЩО: Станишев НЯМА да бъде включен в нашата листа!

България отблизо

Дали Сергей Станишев ще бъде в листата на БСП за предстоящите евроизбори, ще се реши на Националния съвет на партията през първата половина на април„.

Това заяви в прав текст лидерът на социалистите Корнелия Нинова днес, след като приключи избора на Елена Йончева за водач на евролистата.

С отговора си лидерът на БСП потвърди намека на бившия соцводач Михаил Миков, че лидерът на ПЕС и също бивш лидер на БСП, а и бивш премиер, Сергей Станишев може изобщо да не присъства в листите на столетницата.

На въпрос как ще отговори на критиките на Михаил Миков за избора на водач на листата на социалистите, Нинова подчерта, че може да отговори по два начина – технически, тъй като, ако някой има съмнения и жалби, имало контролни органи на партията, а не да се развяват по телевизията.

Вторият начин, по който тя отговаря е, че „ако си търсиш оправдания за една загуба, може да я намериш с много обяснения.
Фактът е, че Националният съвет избрал Елена Йончева за водач на евролистата, отсече Нинова.

Брифингът в централата на партията, на който Нинова попари щенията на Станишев за участие в листата на партията, бе след среща на представители на ръководството на БСП  с ръководството на Българска земеделска партия, която е подкрепила инициативата на БСП за фронт за честни и свободни избори.

„Има съвпадения в позициите ни и в съмненията за, фалшификации и подмяна на вота, както и решимост да противодействаме, за да гарантираме на гражданите свободен, честен и почетен изборен процес“, заяви лидерът на БСП след срещата със земеделската партия.

Освен това на срещата е обсъдена и темата за това как социалистите да защитят правата на малките, средни и дребни производители в България, информира Пейчо Касъров от Българска земеделска партия./news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *