Сензационно! Разрешиха загадката кой отрови Скрипал и дъщеря му! Никога няма да се сетите сами какво се е случило!

Свят

Британските власти излязоха с нова версия как е станало отравянето на  бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия!

Оказа се, че не е действал един човек, а цели шест!   Според статия на „The Sunday People“, заподозрените са шестима, а основният извършител е  бивш служител на руската служба за сигурност ФСБ, на 54 години, добре подготвен и опасен и известен с агентурно име „Гордън“. Той имал цели три псевдонима и се подвизавал и като  Михаил Савикис.

Гордън, Савикис, или както му е там името, бил дълбоко законспириран на Острова и командвал тайни операции. За отравянето на Скрипал му била изпратена цяла бригада сътрудници, които пристигнали поотделно един от друг от Русия, с различни самолети и под различни самоличности, твърди изданието. След операцията основният агент пак се покрил, а останалите се върнали в Москва.

Всичко това било открито, след направеният анализ на списъците с пътниците от полетите, пристигащи във Великобритания и на заминаващите от страната  през последните два месеца. След тях били тези на петимата, които влезли, а после и излезли от страната. От камери за видеонаблюдение пък било засечено, че килърите се придвижвали с кола под наем, която била видяна и в Солсбъри във фаталния ден.

Всичко това станало ясно и след 5-часов разпит на бившия агент на КГБ Борис Капричков, който в момента  живее във Великобритания. Малко по-късно той бил намерен и от журналисти, на които дал интервю и признал, че познава  „Гордън“ и се е срещал с него в началото на 90-те години. И помнел, че е доста суров и и изобретателен агент.

Най-вероятно и британските вестници, като родните ни медии пишат по поръчка и успяват да замъглят главите на читателите си.

А ако читателите им приемат всичко за чиста монета и вярват, без да си задават въпроси, то язък за самите тях.

Ние обаче си задаваме въпроси и не можем да им отговорим.

Например как така Британия се оказва гъсто заселена от бивши руски агенти, които освен всичко, охотно дават интервюта на медиите и издават тайни, които биха могли да им костват живота?

Или – колко души са нужни за завинтването на една крушка? Един да я държи и още поне пет да въртят масата?

Тоест защо са му на този с многото имена още пет помощника, за да намаже дръжката на вратата с „Новичок“?  Кой агент, освен яко не е пълен идиот, взема кола под наем, попълва всички документи и хуква да следи жертвата? Кой обучен спец ще пристигне със самолет в Лондон, името му ще се отбележи във всички списъци на летището и физиономията му ще цъфне на всички камери? А то не дошъл един, ами цели пет! След което спокойно си отиват, пак със самолет…

Как е извършена операцията? Един дебнел Скрипал да отиде да обядва с дъщеря си, друг следял какво ядат, трети къщата, четвърти съседите, пети координирал, шести мажел вратата. Ама това и на кино изглежда невероятно, освен ако не е комедия!

Какви предпазни мерки е взел мажещият дръжката на вратата, за да не се гътне от отровата направо на прага? Как се е сдобил с „Новичок“, който не е произведен в Русия? Или веществото е от типа „направи си сам“?

По каква логика двете жертви са се наобядвали в ресторанта, върнали са се вкъщи, пипнали са дръжката на вратата и са излезли веднага на разходка в парка, за да им прилошее чак на пейката? И кой е бърсал бравата след тях, тъй като по нея следи от отрова няма?

Най-искрено съветваме британците да спрат със самодейното разследване на мнимото отравяне, защото станаха вече за смях на цял свят.

Защото вече постигнаха няколко рекорда за Гинес.

Отровени от „Новичок“ оцеляха!

Не само оцеляха, ами и дъщерята от скука си влизала във Фейсбука, докато е в кома. И даже с братовчедка си говорила по телефона.

Бащата възкръсна като истински Христос, след като щерката се издъни.

Никой не доказа откъде е дошла отровата и изобщо имало ли е отравяне. Лекарите мълчаха докрай като мъченици и истински патриоти.

Семейството внезапно оздравя и…пак изчезна.

В същото време в цял свят заклеймиха Русия и започнаха да отзовават дипломати.

Накрая от небето започнаха да падат руски агенти по един във всеки самолет на гражданската авиация.

Това последното ни идва в повече!

Дори Агата Кристи се обръща в гроба и се черви от срам!

Аман от лъжи, аман от постановки!

А за бомбите над Сирия никой нищо не говори.

Защо ли?

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Сензационно! Разрешиха загадката кой отрови Скрипал и дъщеря му! Никога няма да се сетите сами какво се е случило!

  1. Англичаните са толква нагли, не се интересуват дали им вярват, достатъчно е да измислят повод за да вършат убийства и разграбват държави!

    1. Все ги мислех за лигави, нахални и безумци, но толкова глупави, да са, че да си повярват, че някой ще им повярва плоските лъжи, чак толкова, не съм очаквала. Сигурно и техен е убиеца, който по поръчка уби българския журналист Георги Марков, който написа репортажите за България, където вади всичките кирливи ризи на управляващите след 9 Септември 1944 г. И за Георги Димитров „героят от Лайпциг“, който не е бил по&различен от Вълко Червенков, Васил Коларов, Антон Югов, Тодор Живков… А след смъртта му, на Георги Марков, явно няма много мераклии да изявяват истината за мерзавците, които продължиха да съсипват държавата и народа ни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *