Сензация: Кремъл директно защити Николай Малинов и русофилите в България! Времето за дипломация отмина

Свят

Кремъл разчита, че награденият с руски държавен Орден на дружбата председател на Национално движение „Русофили“ в България Николай Малинов няма да бъде преследван в страната си.

А едни такива действия биха имали пагубни последствия, по думите на Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия, цитиран от ТАСС и news.bg.

„Смятаме, че подобен жест на признание на заслугите на Малинов в делото за единство на руския мироглед, развитието на дружбата и сътрудничеството между нашите два народа не може да е причина за каквито и да е преследвания“, заяви Песков в отговор на въпрос. Въпросът бе защо награждават Малинов точно сега и в Кремъл не се ли опасяват, че подобно „демонстративно награждаване“ може да влоши отношенията между Русия и България.

Това би било нелогично и би имало пагубни последици. Така представителят на Кремъл отговори на въпрос наградата на Малинов няма ли да влоши отношенията между Москва и София, защото той е обвинен в шпионаж.

„Смятаме, че обратно – хора като него (Малинов), трябва да получават възможност и в бъдеще да работят за развитие на дружеските, традиционни, исторически и съвременни отношения между народите на нашите две страни„, подчерта Песков.

На 4 ноември – Деня на народното единство, руският президент Владимир Путин лично връчи високата държавна награда на няколко чужденци, сред които бе и лидерът на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов.

Ще добавим само, че Кремъл за пръв път изразява толкова директно и недвусмислено своята подкрепа и закрила спрямо лидера на русофилите Николай Малинов, както и спрямо целия български народ. И то защото 85% от гражданите на България са русофили и считат, че Русия е братска страна, с която трябва час по-скоро да се възстановят приятелските и дружески политически и икономически отношения. Хората в България знаят, че братските отношения с Русия ще се отразят много благотворно върху икономиката и жизнения стандарт в страната. Затова от години настояват правителствата да спрат да се кланят на Запада и да се обърнат с лице към нашата посестрима Русия.

Същевременно, ясно и категорично Кремъл предупреди управляващите от ГЕРБ, както и колективния Запад, че унищожаването на България трябва да спре. Преследването на хора, които работят за дружеските отношения между народите трябва да спре.

Защото в противен случай, действията на управляващите и техните западни ментори ще доведат до пагубни последствия. Пагубни за самите тях. Защото, както неведнъж Москва е казвала, България е специална страна за Русия. И сега виждаме, че Владимир Путин и Русия няма да се поколебаят да ни защитят. И тежко на тези, които застанат на пътя на Руската федерация. Кремъл и без това има да разчиства сметки със Запада и неговите пудели.

А изглежда, че времето за дипломация е отминало. Да му мислят Борисов и ГЕРБ.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *