Сергей Станишев: Трябва да има оставка на Нинова, БСП ще продължи да рови под дъното

България отблизо
Решение се намира, стига да има политическа воля. За 18 месеца 4 избори е скандално. Дали ще има сега или напролет правителство, не се променя ситуацията. Ще има сходни резултати, но композицията ще е същата. Това каза по БТВ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Партиите играят ритуален танц, в който се опитват да обвинят, че някой не е направил правителство.  ГЕРБ дават оферта, но трудно ще излезем от ситуация. Хората очакват да им се решават проблемите и затова е нужен работещ парламент. Има теми, за които всички партии трябва да си говорят.

 

Съмнявам се, знаците са негативни, играят си игра с огъня. На хората ще им писне и всички ще платят цената. Нека се стегнат и да решават въпросите на страната. Има страх от идващата зима. Опитват да прехвърлят партиите горещия картоф към президентството.

 

Слаби резултати имат всички. Първенецът е с 640 000 гласа. БСП падна до историческото си дъно. Когато предлагаш едно и също няколко пъти подред и хората ти показват, че не те харесват, значи нещо трябва да промениш. Предупреждавах, че ако БСП не излезе с ясна социална платформа, има опасност  БСП да пропадне. Трябва да има оставка на Нинова. Ще продължим да ровим под дъното. Загубили сме твърд електорат. БСП изпадна в шизофренична ситуация в тази дясна коалиция.

Позицията на Румен Радев е правилна по отношение на влизането на Украйна в НАТО. Тук е отговорността на Европа, защото тя винаги е била проект на мира. Само съм роден в Херсон и нямам близки. Трагедията е огромна за украинския и руски народ. Загиват войници и мирни граждани. Сега няма нагласа да се търси мир, но винаги се стига до политическо решение. Европа кърви финансово. “Газпром” обявиха рекордни печалби. Европейската индустрия е в колапс.

Трябва да се търсят решения, защото във всяка държава може да настъпи напрежение. Санкциите трябва да са точно премерени. Но трябва да се замислиш, когато тези санкции вредят повече на теб. БСП бе част от правителство, което проведе най-русофобско правителство.

 

Войната с президента е безплодна за БСП. Напрежението обърка хората и за това трябва да се носи отговорност. Не ми е безразлично бъдещето на БСП.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *