Силвия Кацарова към Ицо Хазарта: Аз съм туркиня и се боря за българската музика! А ти какъв си?

България отблизо

Поели сме една голяма битка, едно голямо предизвикателство за опазване на българската култура. Това заяви пред bTV певицата Силвия Кацарова по повод дебатите за въвеждане на квота за българска музика в националните медии.

По повод острите думи на Ицо Хазарта, че „квотите са за некадърници“ тя каза: „Това, което чух, не отговаря на истината, защото се твори много прекрасна музика в България, но няма шанс да бъде чута. Затова наше искане е за 100% българска музика в националните медии – БНР и БНТ“.

 

Тя посочи, че националното радио и телевизия се финансират от данъците на българите. „11% са за български изпълнители. 90% излизат навън. Ние субсидираме чужда култура“, възмути се тя.

„Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс“, каза певицата и добави, че младите изпълнители, които се продуцират само, също нямат шанс в родните телевизии. „Нямаме една българска класация за музика“, подчерта певицата.

„Всички ни съседи си слушат тяхната национална музика? Защо българите са против българското? Аз недоумявам. Аз съм туркиня и се боря за българското!“, възкликна Кацарова.

По думите ѝ, на обсъждането в парламентарната комисия по култура на квотите за музика „Демократична България“ били „твърдо против българското – против тези 50%“.

„От тук като тръгнеш до Варна, ти чуваш 4-5 (български) песни. Българският народ не иска това“, категорична е певицата.

„Говорим само за Европа, европейски ценности. Извинявайте, ние как да си запазим нашите европейски ценности? Това са наши пари. Откъде накъде ще ги даваме на Мадона, Шакира и еди-коя си? Те са достатъчно богати“, изригна изпълнителката.

loading...

Tagged

1 thought on “Силвия Кацарова към Ицо Хазарта: Аз съм туркиня и се боря за българската музика! А ти какъв си?

  1. Докато се толерират „наши“ хора в музиката,ще е така!Шепа хора с „особени“критерии за музика, са окупирали екраните и налагат!!! своите предпочитания!Затова и хората слушат чуждата музика!Вие,“певците“ и „творците“,когато премахнете тези туморни образувания и създадете истински конкурси за песни,едва тогава ще бъдете оценени подобаващо от българския народ!До тогава елементарите ще се наслаждават на „Радка пиратка“,“черно фередже“ и песни от рода на „…дъгъда,дъгъда….ръц….не мо’а са запра“!Съжалявам,но някой трябва да Ви каже истината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.