За страх на врага: Русия унищожава оръжие и наемници, които Западът изпраща през Лвов!

Свят

Околностите на големия град Лвов в западната част на Украйна бяха разтърсени тази нощ от няколко много силни експлозии, предаде Асошиейтед прес.

Екип на агенцията в града е видял ярки експлозии, които са осветили небето на запад от града малко след полунощ местно време, съобщава БТА. По информация от свидетели експлозиите са били поне осем. В града бе наложен комендантски час от 23:00 часа до 06:00 часа.

На практика това означава, че са унищожени военни обекти, които складират полученото западно оръжие преди да потегли към вътрешността на Украйна.

Регионалният военен командир Максим Козицки публикува съобщение в „Телеграм“, в което каза, че „по първоначална информация противовъздушната отбрана е проработила“.

Дали е успяла противовъздушната отбрана на града да прихване руските ракети е много спорно, понеже те не са били насочени към града, а към военни обекти в западните околности на града в посока към полската граница. А ракетите „Кинжал“ не могат да бъдат прихванати щом не са насочени към самия град. Прихващането им е много трудно, дори и ако са били насочени директно към самия град, което в случая не е така.

Кметът на Лвов Андрей Садовий каза във „Фейсбук“, че няма потвърдена информация градът да бил поразен от ракети.

Освен в Лвов, експлозии са станали и в Новояворовск, Лвовска област, като по предварителни данни е бил обстрелван обект от военната инфраструктура на 15 км. от границата с Полша.

За взривовете в Новояворовск съобщава във Facebook кметът Владимир Мацелюх, информира „Укринформ“. Той призова жителите да не напускат убежищата си и да чакат официална информация.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба е убеден, че Украйна няма да отстъпи Крим и Донбас в името на прекратяване на огъня. Той смята, че тези територии не могат да се превърнат в „разменна монета“ в преговорите с Русия.

Междувременно световните издания съобщиха, че руската армия е убила още чуждестранни наемници.

Според съобщенията загиналите са:

– Беларуският националист Павел „Волат“

– Грузинският наемник Рати Шургая, на 38 г., който получава смъртоносни рани в главата и гърдите в сраженията край Изюм в Харковска област.

Според високопоставен служител на Министерството на отбраната на САЩ, цитиран от американският журналист Джак Детч, в момента в Украйна се сражават около 106 руски батальонно-тактически групи. В същото време руското военно и политическо ръководство е планирало да включи 140 БТГ във военните действия в Украйна.

Пентагонът е констатирал, че на Путин са му останали малко военни ресурси, за да продължи да воюва.

Само че има една малка подробност. Руските военни заводи и другите предприятия продължават да си работят и да попълват запасите от ракети и всякакви оръжия, изразходвани във войната. А това означава, че руските ресурси съвсем не са изчерпани и дори вече може да са и повече, отколкото са били преди конфликта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *