Сирски: Руснаците на Източния фронт могат да напреднат в дълбчина

Свят

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Александър Сирски заяви днес, че ситуацията на източния фронт е тежка, но отбеляза, че в останалите райони активността на руските сили е понамаляла, но положението е тревожно.

„Оперативната ситуация на източния фронт остава тежка“, се казва в изявление на Сирски в комуникационното приложение „Телеграм“.

В изявлението си той казва още, че посетил района на бойните действия в Източна Украйна, и предупреждава, че има „опасност от напредване на руските сили в дълбочина“.

В тази връзка той посочва, че са взети всички необходими решения за усилване на посочените войскови части с резерви, боеприпаси, средства за радиоелектронна борба, което допълнително ще осигури устойчивостта на защитата в тази част на фронта.

„Противникът продължава да атакува, като концентрира усилията си в районите на Терни, Иванивске, Бердичи, Тоненке, Вербове и Роботино„, посочва още Сирски.

Според експерти това на практика означава, че руската армия атакува по линията на целия фронт, а украинците в най-добрия случай кърпят нещо на пожар или отстъпват, защото ако закърпят едно направление, то на другите направления вече няма с какво.

Източник Днес.Дир.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *