Проф. Витанов: В Украйна назрява революция, ще стане страшно

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 11 март 2024 г.
Като огледнем по света нищо неочаквано. В САЩ проблемите не изчезват, по южните граници си е все така напрегнато, Барби напъва да вземе повче Оскари от Опeнхаймер, чичо Дончо и дядо Джо правят кампания на юг при цветнокожите, които са готови да изоставят дядо Джо, защото не са доволни.
Пак намирисва на масивно гласуване по пощата с произтичащите от това последствия.
В Израел Нетаняху го сърбят ръцете да нападне Рафа. Дядо Джо му е теглил червената линия там, но израелската армия може да я премине. Весело нещо са червените линии
У нас. Книгата за Япония се продава добре. Вече втори човек ми казва, че е изчерпана в Сиела. Ще известя издателството, благодаря за информацията. Иначе, по съдържанието, бяхме стигнали до 1868 година, когато развитието на Япония почва да се отклонява от траекторията, предписана от Гумильов. Вместо да се спихне японският етнос и държавата да почне да отслабва, както си е предписанието за фазата на обскурация, в Япония става точно обратното – почва бърз икономически растеж и териториална експанзия и японската армия надделява над китайската, че и над руската. Причините за това са описани в книгата и те могат да се разкажат с две думи – Фудоку кьохей. Демек, богата държава, силна армия.
Забележете, точно обратното на нашите пеперудки, които ви пърхат – държавата да се маха, да се маха, армия не ни трябва, не ни трябва-а-а-а! Така де, като имаш мозък колкото една пеперуда, какво друто можеш да приказваш. Пък вие четете книгата за Япония и гледайте, не ви ли трябва богата държава и силна армия.
Караме нататък. Месецът на лорд Кейнс свърши. Почва един друг интересен месец, посветен на човек, който трябва да е добре известен на хълма с козичките. Този човек е написал интересни книги. Мислех да започна с книгата му, посветена на това, как се взема властта. Обаче, ако почна с нея, някой от вас веднага ще го познае. А на мен ми се иска да поизмъча малко юрдечетата крякащи мои. Затова, ще започна да ви запознавам с другата му книга, която започва така: Родих се в Трансилвания, на спорни територии по време на най-голямата и най-гибелната от всички войни…
Е-е-е-е, това трябва да е достатъчно на тези от хълма с козичките да се сетят, чие творчество ще ви представям. Оставям юрдечетата да се чудят и продължавам напред
Добре известният на хълма с козичките експерт (ден 1)
… За да се защитиш, трябва да си готов да нападнеш по всяко време..…
Интересна мисъл, нали. Я да приложим към нашите военни “стратези”. Не ни трябва армия, не ни трябва армия, каканижеха ви те цели две десетилетия, че и отгоре. В резултат на което, международното положение ни изненада отзад (както винаги) при което и гащите ни се оказаха смъкнати. Знаете, че мнението ми за “стратезите” е много ниско. Знаете, че ги смятам за наведени, с носове орящи земята и реализиращи чужди интереси.
Четем книжката на експерта, добре известен на хълма с козичките и той ни казва нещо съвсем друго. Я да видим – готови ли сме да се защитим? Ами, ами, не само не сме готови да нападнем по всяко враме, ами и едни ръждиви БТР-и не можим да пратим от точка А до точка Б. Виж, да пинчер-бауцарстваме можем, но тиранозаврите не го броят това за нападение.
Но я да погледнем войната в Украйна от гледна точка на горната мисъл. Русия готова ли е да нападне по всяко време? Готова е. Значи се защитава добре. Ами Украйна? Изпада в глуха защита. На лошо отиват нещата, казва ни експертът, добре познат на хълма с козичките (или пък аз си мисля, че е добре познат, може и да не е). Гледаме НАТО. Балтийските държави? Окаяна работа. Не могат да се защитават според експертното мнение? Полша? И тя не може. Германия? Тя по-може, но германската армия не са ония въоръжени сили, които си мислим. Между другото как е въоръжена сила на немски. Я изровете думата – много интересно ще ви стане.
Франция? На път са да ги изгонят от Африка, те се перят на Русия. Перят се, де перят се. Петли, какво друго да правят. Да се защитават? Е-е-е-е, те по-могат, имат ядрено оръжие. Великобритания? 70 000-на армия, стотина изправни танка. Добре, че и те имат ядрено оръжие. Единствената реална сила в НАТО, способна да противостои на Русия – американската армия. Ами ако чичо Дончо спечели изборите в САЩ и реши да излезе от НАТО? Нашите пинчер-бауцари сега са наведени на запад, а задниците им сочат на изток. Ще се завъртят на 180 градуса.
Нали знаете
Закон на Витанов за тирбушона – за да се движиш напред, трябва да се въртиш.
Значи – тирбушон-пинчер-бауцари. А има ли алтернатива? Има, как да няма. За да се защитиш, трябва да си готов да нападнеш по всяко време. Но за да постигнеш тази способност, първо трябва да изгониш пинчер-бауцарите от позициите, от които те правят тъпите си стратегии, как не ни трябвала армия, щото видите ли, историята свършила. Ко-о-о-о? Не-е-е-е-е!
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там? Ще пращаме войски в Украйна, няма да пращаме войски в Украйна. Няма да пращаме, петелчим се само. А защо изобщо се обсъжда въпроса ще се пращат ли или не натовски войски в Украйна. Отговорът е кристално ясен -защото украинското пушечно месо почва да не стига поради огромните загуби. Нищо учудващо за тези, които четат редовно настоящите сводки. Беше ви прогнозирано , че ще стане така, прогнозирано ви е и кога проблемът ще стане критичен. Американски сенатори говорят, че САЩ трябва да напуснат НАТО, ако натовски войски влязат в Украйна.
Учудват ли се? Не се чудете – точна сметка е това. Най-напред, събираш куцо и сакато в НАТО (че и рима има). Натирваш куцото и сакатото срещу Русия. И като създадеш проблема…. напускаш НАТО и ги оставяш да блеят и да се оправят с руската мечка. Брилиантно! Чичо Дончо казал на Орбан, че няма да финансира Украйна, ако спечели изборите. Чичо Дончо вярно може да спре войната за 24 часа.
А алтернативата на спиране на войната каква е. Както наблюдавате, пропагандата (отново страшно некадърно) почва да ви убеждава, че руснаците ще нападнат и че трябва да се готвим за война, включително и да пращаме войски в Украйна. Я си припомнете, кой ви писа за червената линия на цар Борис III. Ко-о-о-о, ко-оо-о-о? И той бил комунист-русофил ли? Абе чавка ви е изпила мозъка на вас, пинчер-бауцари, дето казва народа. Това ли казва? Ами това казва – аз ходя из него и това чувам.
Много внимавайте какво правите, защото Тихият океан е сцената на следващи голям геополитически сблъсък и по островите в Тихия океан ще да ври и кипи, няма да е тъй спокойно, както си мислите.
Ето ви сега малко анализ, та да си помислите. Количествените натрупвания преминават в качествени изменения. Я да видим как вървят количествените изменения в украинския тил откъм пушечното месо. Най-напред, чуждестранните наемници почнаха да се спасяват – количествено изменение номер 1. Количествено изменение номер 2 – пленените от руснаците украинци са вече 2 дивизии и бойката расте бързичко. Количествено изменение номер 3 – съпротивата срещу мобилизацията расте – има клипчета, в които мобилизационните команди биват гонени с брадви и мачкани с автомобили. Ето го и количествено изменение номер 4 – анархията и беззаконието в украинския тил растат. Накъде водят тези изменения?
Ами-и-и-и – …народът не иска да живее по старому, а властта не може да управлява по новому…
Революция, дворцов преврат, капитулация? Все лоши сценарии за преход на количествените изменения в качествени. Натам обаче тръгнала работата. И още нещо – това, което капе по главиците ви, пинчер-бауцарчета мамини, не е дъжд, а слюнка. Да ви го напомня за хиляден път, че да не може да приказвате, че никой не ви е предупредил.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 594 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 697 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 697 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 697 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, съвсем според прогнозата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор проф. Николай Витанов,
Източник Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *