Скандално разкритие! България е дарила на ЕС 40 милиарда евро! И ще дарява още!

България отблизо

България е „дарила“ на Европейския съюз работна ръка на стойност 40 млрд. лв.

Това каза за Радио „Фокус“ проф. Боян Дуранкев. Той добави, че големите държави в съюза имат интерес от изсмукване на кадри от България, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Полша. Проф. Дуранкев обясни, че е нужно засегнатите държави да потърсят компенсации от ЕС, който трябва да подходи наддържавнически и да осигури условия, които пазарно да задържат хората в собствените им страни. „Това би означавало много повече инвестиции от европейските фондове точно към тези страни.

Второ, да го кажем една 13 заплата или една 13 пенсия на всички, европейска пенсия, която да се дава на всички граждани, които работят в тези страни, веднъж годишно. И също така едно много по-добро изравняване на минимална работна заплата, постепенно на средните работни заплати. Няма нищо лошо в това да има обща европейска минимална заплата – този въпрос е поставян неведнъж“, обясни проф. Боян Дуранкев. Той каза още, че България не успява да потърси съюзници и решение на проблемите. Според него в недалечно бъдеще ще бъдат засегнати бюджетите на страната, здравеопазването и пенсионния фонд.

Очаква ни огромна криза. В страната ще останат само малограмотните, неквалифицираните и пенсионерите.

Няма да има кой да работи, няма да има кой да плаща данъци, ще се обезлюдим и ще обеднеем. Дори може да настъпи момент, в който държавата няма да може да плаща пенсии и социални помощи.

Според професора, или ЕС трябва да ни обезщети, или ще се изгубим като равностойна държава и ще се превърнем единствено в развъдник на кадри за чужбина.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *