Скандал! Борисов прати министри с лопати да му лъскат рейтинга! Вижте какво ги накара да правят!

България отблизо

Преди началото  на редовното заседание на МС Бойко Борисов със строг глас нареди на министъра на МРРБ Николай Нанков и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев тутакси да се вдигнат и да отидат лично в пострадалите от наводненията градове.

„Тичайте  в Мизия и им вижте улиците! – нареди гръмко премиерът. „Вземете веднага мерки и  се срещнете с кметовете, питайте ги какви са щетите. Не жалете пари, започнете бързо да асфалтирате. Средствата ще бъдат дадени после от фонда“.

„Това  язовири, канали,  дерета,  тротоари и улици – кметовете веднага да  възложат на фирми  да ги оправят, после ще им оправите  и парите“, рече строго премиерът.

Радвай се, народе! Светиня МУ мисли за вас!

Новината за заповедта Борисова, на минутата бе отразена във всички придворни сайтове и телевизии. Който се хванал, хванал. Който наивник повярвал – повярвал.

Незнайно защо премиерът не спомена, че Мизия все още не се е оправила от предишното наводнение преди няколко години. Изсипаха се сума ти пари, техника, доброволци газиха в кал до ушите, но все още има напукани сгради, невъзстановени тротоари, даже една телевизия се осмели да излъчи репортаж, че след голямата пушилка  и многото, незнайно къде потънали пари, хората останаха в положението – който може, да си оправя дома,  който не може да си стои в калта след всеки дъжд.

Четири години след предншния потоп има хора, които все още живеят във фургони!

Какво направи правителството за тях и загриженият Борисов?

Сега пак се вдига пушилка и след няколко дни ще бъде забравена.

Кому е нужно да се бие в гърдите, а после да се прави, че проблем няма?

На някой, но който му куца рейтинга…

Явно в България никой нищо не прави, ако не му нареди Борисов.

Близо половин милион администрация стои и се почесва по бюрата и не върши нищо, докато не получи заповед лично от премиера.

Той се разпорежда кой път да бъде асфалтиран, той казва на кого какви обществени поръчки да се дадат,  кой да бъде лекуван, кой оставен да се спасява сам, кое дере да се изчисти, коя дупка да се запуши. Даже как да се гласува в парламента.

Тогава защо ни е администрация, защо са ни министри, защо са ни депутати?

Нали си имаме Борисов!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *