Четиво за дебили! Рейтингът на Борисов скочи с пет процента! А на Радев…

България отблизо

Трета социологическа  агенция в рамките на десет дни даде прогнозите си за политическите нагласи на електората в разгара на лятото.

Първи се изказаха от „Галъп“ и обявиха, че ГЕРБ и БСП са изравнили процентите си. Веднага след тях от „Алфа рисърч“ изнесоха данни, че ГЕРБ води с три процента на БСП. Но пък рейтингът на Борисов е почти двоен в сравнение с този на партията му. Стреснатите читатели и зрители така и не разбраха как така отричаш напълно управлението и действията на една партия, обаче подкрепяш учредителя и председателя й с две ръце. А може би пък всеки глас се е броил за два. Кой да ти обясни…

От „Алфа рисърч“ стовариха и гилотина върху главата на президента Радев и смело заявиха, че одобрението към него е паднало с цели пет процента! И аха да се изравни с това на Борисов.

Днес пък в социологическата мараня се включиха от „Медиана“. Те обявиха, че българите не искат да гласуват, понеже не виждали за кого. Липсвала  ярка политическа алтернатива пред избирателите, затова нямало да се разхождат до урните, ако изборите бяха сега.

В същото време цели  55 на сто от всички анкетирани биха гласували  за една от двете несъществуващи  партии  у нас („партията на Слави Трифонов” и „партията на Румен Радев”). Ха, сега де! Партиите липсват, но ги подкрепя над половината народ!

В това социологическо проучване президентът Румен Радев внезапно си връща  рейтинга и даже го увеличава на цели  69% ! .  На 20 процента след него е  Йорданка Фандъкова с 49 на сто, а трети  Бойко Борисов с 42%. Припомняме, че в друго проучване Радев беше с 59 процента одобрение, а в трето с 53. А Борисов съответно с 32 и 34,

Дори дебилите, които официално бяха обявени, че са 80 процента от населението, се запитаха как става тази магия с числата. Да има статистическа грешка от 1-2 процента е нормално. Но с 10 и 15 е вече извън пътя.

И в случая въпросът е един – кой плаща да се надува рейтингът на Борисов и да се сваля изкуствено този на президента? Отговорът също е един – друг няма как и да бъде.

Само едно не се отчита.

Хората не са дебили! Наивни, страхливи, апатични – да. Но дебили в никакъв случай.

И или са отговаряли на социолозите напук с неистини, или никой изобщо не ги е питал, докато си е правил стъкмистиката.

Третият вариант е тя изцяло да е платена.

Лошото обаче е, че е платена с нашите пари.

Вместо за пенсии и болни парите се дават за социолози.

А това вече е цинизъм!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Четиво за дебили! Рейтингът на Борисов скочи с пет процента! А на Радев…

  1. Това е точно четиво за дебили! Защо? Защото истината е, че през 2014 Борисов взе едва 10.5% от гласовете! Властта му е НЕЗАКОННА!

  2. От кога обясняваме, че „социологическите проучвания“ се правят не от агенциите, а от Цветан Цветанов! Той просто пише цифрите „на коляно“, плаща на поредната агенция, а тя публикува оптимистичното Цветаново съчинение… Който вярва на тези публикации наистина е дебил!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *