Скот Ритър: Времето изтече! Русия вече няма да преговаря нито с Украйна, нито със Запада!

Свят

Докато т. нар. колективен Запад (САЩ, НАТО, ЕС и Г-7) продължават да твърдят, че руската инвазия в Украйна е акт на „непровокирана агресия“, реалността е съвсем различна: Русия беше подмамена да вярва, че има дипломатическо решение за насилието, което избухна в Донбас в източна Украйна след подкрепения от САЩ преврат на Майдана в Киев през 2014 г.

 

Вместо това Украйна и нейните западни партньори просто печелеха време, докато НАТО успее да изгради украинска армия, способна да превземе целия Донбас и също така да изгони Русия от Крим, отбелязва пенсионирания офицер от американското разузнаване Скот Ритър в колонката си за Consortium News.

Минските споразумения бяха сключени под натиска на Запада, Киев не се нуждаеше от тях, така че украинската страна не възнамеряваше да ги изпълнява, заключава Ритър, като се позовава между другото на думите на бившия президент на Украйна Петро Порошенко, чийто подпис е положен под споразуменията.

„Нашата цел беше, на първо място, да спрем заплахата или поне да отложим войната – да предоставим осем години за възстановяване на икономическия растеж и създаване на мощна армия“, каза Порошенко.

„Това е осъзнаването, до което е стигнал и Путин. На неотдавнашна среща с руски съпруги и майки на руски военнослужещи, воюващи в Украйна, включително няколко вдовици на загинали войници, Путин призна, че е било грешка да се съгласи с Минските споразумения и че въпросът за Донбас е трябвало да бъде решен със силата на оръжието още навремето”, пише Ритър.

Закъснялото осъзнаване на Путин би трябвало да предизвика „побиване на тръпки“ у всички онези на Запад, които се заблуждават, че руско-украинският конфликт вече може да бъде разрешен по някакъв начин чрез преговори, каза анализаторът.

Междувременно Западът разчиташе на военно решение на ситуацията с Донбас като един от вариантите, подчертава Ритър. Годините, изминали в режим на относително примирие, бяха изразходвани за превъоръжаване и преобучение на въоръжените сили на Украйна за по-успешно нападение срещу Руската федерация.

Нито САЩ, нито европейските сили се опитаха да избегнат въоръжен конфликт, тъй като самата покана към Украйна за партньорство с НАТО недвусмислено доведе до това.

Войната изглежда е била решението, търсено от „колективния Запад“ преди, а войната е решението, което Русия търси днес, пише анализаторът.

„Това няма да свърши добре нито за Германия, нито за Украйна, нито за който и да е от онези, които се увиха в мантията на дипломацията, като през цялото време криеха от погледите меча, който държаха зад гърба си“, обобщава Скот Ритър.

Tagged

1 thought on “Скот Ритър: Времето изтече! Русия вече няма да преговаря нито с Украйна, нито със Запада!

  1. И друг път съм казвал и писал, че и на запад има умни и смели хора, но те за сега са много малко! Докато поумнеят, глобалистите мнго бай ще изядат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *