Слави разкри какви тайни се крият зад думите на Борисов за Алексей Петров и „татко Петко“

България отблизо

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов написа нов коментар в социалните мрежи. Повод за думите му е изказване на Бойко Борисов преди старта на новия политически сезон, Както БЛИЦ писа по-рано лидерът на ГЕРБ заяви, че вече покойният Алексей Петров се е познавал с бащата на съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков и е участвал в реденето на кабинета.

 

Ето какво написа Трифонов:

На 16 август, денят, в който беше убит Алексей Петров зададох няколко въпроса, три от които бяха следните: “Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и ПП в разговорите за съставяне на редовно правителство? Имал ли е среща Кирил Петков с Алексей Петров и ако да – кога, къде и защо? И, имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?”

Днес Бойко Борисов в кулоарите на Парламента отговори на част от тези въпроси, като заяви цитирам: “Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас търсеше вариант да се направи нещо стабилно след петте поредни избори и поне за важната законодателна рамка. Аз винаги казвам истината. Срещи сме провеждали с него, той с тях.”

Значи стана тя, каквато стана. Публичната тайна стана обществено ясна. Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство. Ама като какъв? А защо аз задавам въпроси? Българските журналисти журналисти ли са? Или мисирки? Не трябва ли сега те да разцепят от въпроси Кирил Петков, баща му, Бойко Борисов, Николай Денков и цялата им управляваща некоалиция?

Какъв е Алексей Петров? Кога са се срещали? Къде? Как? Като какъв бащата на Кирил Петков води разговори с Алексей Петров за съставяне на правителство на България? Министър-председателят каза от трибуната на Парламента, че не знае за такива разговори. Ако не знае, той какъв е? Фигурант ли е? Някой бръсне ли го за слива или просто му казват какво да прави и кого да назначава?

Сега трябва да има аналитични предавания и журналисти, социолози, политолози, да анализират тази изключително скандална новина. Дали ще стане така? Не вярвам. Сред българската журналистика има двоен стандарт. Изпитал съм го лично на гърба си. Журналистите, политолозите и социолозите най-вероятно ще си траят. Защо? Не знам. Няма кой да ги пита. Те май трябва да се питат сами.

Но по-важното е друго – убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо и прокуратурата и МВР трябва веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство. А иначе казано, това правителство е голям срам…ама много голям.

loading...

Tagged

1 thought on “Слави разкри какви тайни се крият зад думите на Борисов за Алексей Петров и „татко Петко“

  1. БРАВО НА СЛАВИ! ОТ НЕГО МОЖЕ И ДА СТАНЕ ДОБЪР ПОЛИТИК! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Е ДОСТАТЪЧН БОГАТ, НЯМА ДА ЛАМТИ ЗА ПАРИ И МОЖЕ БИ ЩЕ СТАНЕ НЕПОДКУПЕН! (САМО ЕДНО „НО“ ИМА – ИМОТИТЕ МУ В САЩ, КОИТО ГО ПРАВЯТ ЗАВИСИМ ОТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ НИ!) ТА, СЛАВИ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЛЕЗЕ ПО-БЛИЗО ДО НАРОДА. НЕГОВОТО ШОУ МУ СЪЗДАДЕ СЛАВА НА НАРОДЕН ЧОВЕК И ХОРАТА ПО-СКОРО ЩЕ ПОВЯРВАТ НА НЕГО, ОТКЛКОТО НА ПОЛУГРАМОТНИЯ СМОТАН ПРОДАЖНИК КИРИЛ ПЕТКОВ, КОЙТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ СВЯСТНО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НЕ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *