След отказа на САЩ и НАТО: Топ анализатор каза какъв ще бъде отговорът на Русия!

Свят

Неспазването на условията, които Русия постави пред САЩ и НАТО, за да гарантира своята безопасност, ще струва скъпо на Запада. Това заяви руският политолог Евгений Сатановски.

 

Според експерта, Руската федерация изисква от Северноатлантическия алианс да се върне към границите от 1997 г. в рамките на гаранциите, които тя поиска, за да осигури своята безопасност. В случай на отказ Москва си запазва правото да предприеме едностранни военни мерки.

Сега, обаче, се вижда и с просто око, продължава експертът, че вместо да изпълни руските условия, които са следствие на тридесетгодишната западна геополитическа арогантност, НАТО, водено от Съединените щати, се опитва да активира съществуващите и да създава нови заплахи по границите на Русия.

Като примери Сатановски назова опитите за цветни революции в Беларус и Казахстан, както и подкрепата на Запада за вътрешните руски деструктивни сили.

„Затова трябва да е ясно, че ние няма да чакаме вечно. А и няма къде да отстъпваме. Ще обясня накратко какво можем да направим, като отговор на западното твърдоглавие, в технически и военен аспект, каза експертът. Например системите, разположени в командните центрове и ракетните установки на Северноатлантическия алианс в Източна Европа, просто ще спрат да работят. И нека никой на Запад да не се съмнява, че Русия със сегашното си мощно техническо оборудване може да направи това. Ще го кажа ясно. Просто може! – заяви категорично Евгений Сатановски.

Нещо повече. НАТО ще плати още по-висока цена, ако опита пряка военна конфронтация срещу Русия. Между другото, такива призиви се чуват от отделни държави от западния блок.

Политологът припомни още, че заплахата от „засипване на РФ с крилати ракети“ от акваторията на Черно море също ще бъде спряна още на етапа, когато и ако, чужди кораби се опитат да влязат във водите на Черно море.

Руската федерация има всички възможности да ги спре, благодарение на Крим и базите в Сирия. „Тези кораби няма да влязат в Черно море. Как ще влязат там, щом от север стои Крим с всички мощни ракетни системи, а от юг – базите Хмеймим и Тартус със съответното оборудване?

Кой каза, че в сегашната ситуация американските кораби с ракети Иджис и подводници, независимо дали Охайо или не, ще могат удобно да се настанят в Черно море и да атакуват Русия от там? Не! Те няма да влязат там и това е всичко “, обясни Сатановски в ефира на Vesti FM.

По-рано политологът нарече въоръжения конфликт между Русия и НАТО въпрос на време. Варианти, според Сатановски, са възможни само по отношение на ядрения статус на конфронтацията. Руската федерация е готова винаги за подобно развитие на събитията, защото разполага със стратегически и тактически системи, превъзхождащи западните, дебело подчерта политологът./По материали на сайта „Економика“/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *