Случва се нещо НЕМИСЛИМО! Янките КЛЕКНАХА на Башар Асад! Ето поразителните факти!

Свят

Какво ли не направиха САЩ, за да принудят Иран, да изтегли войските си от Сирия.

Едностранно излязоха от иранската ядрена програма, която задължаваше персите, да спрат опитите с ядрено оръжие и да ликвидират съоръженията за производство на ядрени компоненти.

После обявиха Иран за държава агресор. И наложиха отново санкции на Техеран, с надеждата да пречупят арабската страна.

Когато това не сработи, янките опитаха да се споразумеят с Русия. И започнаха да я молят, да въздейства на Иран, за да напусне Сирия. Само че Русия категорично отказа да играе по свирката на каубоите. Даже Владимир Путин заяви, че Русия никога не използва принуда спрямо суверенни държави. „Ние не работим така. Това го правят само САЩ“, допълни руският президент.

И ето че, след като изчерпаха всичките си ходове, „могъщите“ политици от Капитолия клекнаха. И започнаха унизително да молят онзи, когото и досега обявяват за диктатор и свой най-голям враг.

Наскоро news.bg съобщи, че САЩ са предложили на сирийския президент Башар Асад, да изтеглят войските си от Сирия, ако в замяна Иран изтегли своите, от южната част на страната.

Ливански и израелски медии уточняват, че преди няколко дни, представители на американските спецслужби се срещнали със своите сирийски колеги. И срещата не е била обикновена, защото продължила цели 4 часа.

Както се разбра по-късно, всички американски напъни срещу Иран и Хизбула, са били за камуфлаж. Защото представителите на американските спецслужби поискали от сирийските разузнавачи писмено потвърждение, че САЩ ще получат дял от петролния пазар. И щатските компании ще бъдат допуснати до петролните находища на Сирия.

В отговор на това искане, сирийците направо заявили, че американските войски са окупатори и трябва да се махат. Нещо повече. Преди няколко дни, иранската информационна агенция „Тасним“ съобщи, че Иран и Сирия вече са подписали споразумение за военно сътрудничество.

Значи „борбата“ на САЩ за „демократизация“ на страните от Близкия Изток, си имала своята материална подплата. Всички се чудехме защо изведнъж, самият Тръмп  и неговата администрация, започнаха да скачат на Иран, и направиха един куп, нелогични за Вашингтон стъпки. Дори сгазиха интересите на своите уж съюзници от Западна Европа, чиито компании вече изнасяха ирански стоки за техните страни.

Но, както казваме ние българите, имала си крушка опашка. А опашката на тази „американска крушка“ е доста голяма. Петролни и газови находища на Сирия, които янките искат да присвоят. А не е за пренебрегване и факта, че по този начин, каубоите все пак ще останат в Сирия. Макар и само икономически. Но оставайки, ще имат възможност да влияят на политиката на Дамаск. Тоест, с един удар, янките искаха да ударят два заека.

Само че този път, „заекът“ се оказа прекалено непослушен за САЩ. Башар Асад, чрез своите представители, в прав текст каза на американците, че са окупатори и трябва да се махат незабавно от Сирия. И затова сега се готвят отново да бомбардират Сирия.

Само едно нещо остава неясно. Янките толкова ли не можаха да разберат, че след като повече от 7 години унищожаваха сирийския народ и го подложиха на нечувани страдания…Не разбраха ли, че след всичко това, никой няма да ги пусне да останат в Сирия. Нито народът, нито правителството на Башар Асад. Колкото и да ги бомбардират.

Да не говорим, пък, че Владимир Путин изобщо няма да ги пусне. Руските войници не загиваха, заради това, САЩ да останат да си разиграват коня в Сирия. Няма да ги пусне, колкото и да го плашат с Трета световна…

И още нещо. Мотивите на САЩ и Русия в тази кампания, както и във всички останали, са съвършено различни. Защото зад всяко действие на каубоите прозира жаждата за пари и власт.

А Русия не се ръководи от това. Тя търси приятели, с които може да върши обща работа. Понеже  за Владимир Путин и Русия, не всичко е бизнес. И не всичко е пари. Има неща като сътрудничеството, приятелството и дружбата, които са много по-важни от парите.

Но каубоите никога няма да разберат това. Ето защо губят битката за умовете на хората от цял свят. И скорошното рухване на империята САЩ, е предопределено, именно от техния меркантилизъм. От сметкаджийството, търгашеството и безкрайната жажда за печалба на всяка цена.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Случва се нещо НЕМИСЛИМО! Янките КЛЕКНАХА на Башар Асад! Ето поразителните факти!

  1. Съгласен съм със тази статия на Иво Македонски Американците много си врът носа където не трябва всички държави да се обединят от целия свят и да кажат стига толкова трябва да поставят Америка на мястотоѝ тя съсипа много държави Америка е враг номер 1 на целия свят заради алчността и амбицията си за власт да командват целия свят но уви някоѝ държави разбраха що за стока е Америка (сащ)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *