Смях в залата: Йордан Цонев поздрави Кирил Петков с „професионалния му празник“!

България отблизо

Йордан Цонев поздрави Кирил Петков с професионалния му празник 1 април, купил си връзка „байдънка“. Така той разсмя опозицията и си заслужи аплодисменти от ГЕРБ.

„Разбирам, че може би премиерът Кирил Петков смята, че днес е професионалният му празник, защото е денят на шегата и лъжата, и има право да празнува, но щяхме да го отбележим заедно“, заяви Цонев от парламентарната трибуна.

„Дори за днес си купих връзка „байдънка“, пошегува се той и довърши: Президентът Байдън носи такива. Но вижте – не излъгах, че ми я е подарил в чест на този празник. Това беше моят поздрав за 1 април. Но сега сериозно предлагам блиц контролът да се състои следващия петък, защото това е осакатен контрол“, каза още той.

От ДПС искат блиц – контролът да се отложи заради осакатения състав на министерски съвет, който се представлява от вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Никола Минчев даде отсрочка за сряда 6 април, когато ще има актуални питания. Остава мистерията къде са духнали Кирил Петков и Калина Константинова, защо са се скрили от депутатските питания към тях.

Тома Биков също запита къде са Асен Василев и премиерът защо не са се явили пред „началниците си“ – каквито са депутатите на членовете на министерски съвет. От ГЕРБ не приемат блиц-контрол на части, защото всяка първа седмица на месеца започва седмицата на опозицията.

Корнелия Нинова и Гроздан Караджов са в зала и обсъждат своите отговори на депутатски остроумия.

От ДПС все пак запазиха сериозния тон в днешния ден. Бившият финансов министър Петър Чобанов попита какво правим с галопиращата инфлация Корнелия Нинова.

„Това е въпросът в днешния ден. Това е въпросът на въпросите. Цените и инфлацията, а не всички други опити да размиваме диалога днес“.
Нинова не приема критиките, че мораториумът върху цените за битовите потребители е неработещ, напротив той е важен механизъм заложен в Бюджета 2022.

„Да той изтече, но съмнява ли се някой, че той помогна на потребителите да изкарат първите три тежки зимни месеци“, сподели вицепремиерът Нинова.

Борислав Гуцанов скочи да брани Кирил Петков, че за първи път отсъства от парламентарен контрол и напомни за Бойко Борисов и колко често идваше при депутатите през последния си мандат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *