Спират „Х фактор“ в България. Причината? Не! Няма да повярвате каква е!

България отблизо Лайф зад паравана

Музикалното риалити „Х Фактор“ няма да се излъчва. Поне тази година.

Причината не била  конфликт между продуцента Маги Халваджиян и Нова телевизия, изтъкнаха от шоуто. А съвсем друга. В страната ни  нямало нови таланти, които да направят шоуто интересно. Това показали няколко прослушвания в малки градове, които се оказали истинска катастрофа.  Още преди да обявят началото на официалните кастинги, екипът на предаването прави предварителни прослушвания в малките градове, за да види дали има атрактивни кандидати, писа „България Днес“.

„Това, че България е пълна с талантливи пеещи хора, е мит, не е вярно. Има таланти, но не са чак толкова много, та да се правят „Х Фактор“ и „Гласът на България“ всяка година“,  призна  Маги Халваджиян.

Според него няма смисъл да се правят предавания, за които е предварително ясно, че повечето участници са с посредствени възможности. Досега „Х Фактор“ е произвело най-много звезди на музикалната сцена. За успеха им основна заслуга има и Саня Армутлиева. Тя изстреля на върха Гери-Никол, Дара, Тита и Жана Бергендорф. Според екипа на предаването това също се дължи на много предварителни проучвания.

Не всички обаче успяват да пробият дори след като спечелят състезанието. Славин Славчев, Ангел и Моисей, както и Жана Бергендорф бързо се скараха с Армутлиева, а последната победителка Християна Луизу почти не прекарва време в България, а в родината си Кипър.

Точно поради тази причина продуцентите са решили, че на този етап не си заслужава да се вложат милиони в подобно шоу. Те залагат на „Като две капки вода“, което гарантира висок рейтинг и приходи от реклама само заради звездите, които участват в него. Така засега Халваджиян остава само с едно предаване в „Нова“.

Истината обаче не е такава, каквато лустросано ни я показват.

В България има таланти и то много.

„Х фактор“ е като магнит за пеещите българи и те с нетърпение чака да се изявят на сцената. Шоуто се чака с еднакъв интерес и от зрителите и от участниците.

В началото то беше всяка година, после продължи през година, а сега ще минат три, докато евентуално някой се осмели да го излъчи.

Причината? Не няма таланти, а няма пари. Няма да се лапат милиони.

Оправданието, че няма кой да пее е съшито с бели конци.

Просто няма кой да плаща.

А Хлавджиян без пари няма да работи!

Пък българските певци тичат и се записват на кастинг в други държави. Това не е ли абсурдно?

loading...

Tagged

1 thought on “Спират „Х фактор“ в България. Причината? Не! Няма да повярвате каква е!

  1. Това става защото търсите таланти над определена възраст ако можеше и по малките горе долу от 13-15 годишни можеше и да е хубаво! Има и деца таланти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.