Стефан Янев избухна: Народът не иска повече избори. Показа ни го!

България отблизо

Ние сме най-малката парламентарна група. Но всъщност участието в политическия живот и в парламента не разделя партиите на големи и малки, а на такива, които предлагат решения, и такива, които не предлагат решения. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

По думите му съставянето на кабинет е отговорност на всички политици. „Съставянето на правителство трябва да е отговорно поведение на всички политици и на всички парламентарно представени партии. Това мое виждане не се е променило. Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, изискват от всички нас на политическото поле, да намерим пътя към диалога”.

 

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения”, посочи Янев в отговор на въпрос партията му би ли се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана.

„Посланието на българските граждани – при тази ниска избирателна активност и при този тип парламент, който е без ясно мнозинство – явно е „седнете и се разберете”, допълни той.

„Снощи до късно съм получавал различни поздравления, с президента Радев не съм се чувал”, посочи в заключение Янев.

loading...

Tagged

1 thought on “Стефан Янев избухна: Народът не иска повече избори. Показа ни го!

  1. Грешно тълкувате ниската избирателна активност г-н Янев . Не „седнете и се разберете“. Истината, че хората, а това са главно младите хора, които ги нямаше вчера, не вярват на партиите и техните представители.
    Какво НС ще правите при 34 % избирателна активност , и то с помощта на хора с двойно гражданство от Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *