Станка Желева: Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат. Включвам се и аз!

България отблизо
Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат. Това коментира в ефира на „Събуди се” Станка Желева, дъщеря на първия президент на Република България Желю Желев.

„Иска се добра воля, иска се смелост, защото е позор в центъра на София най-високият и най-големият паметник да бъде Паметникът на Съветската армия.

 

На една армия, благодарение на която е бил наложен тоталитарният режим. Защитниците на паметника продължават да бъдат негови наследници“, посочи още Желева.

 

„Проблемът е, че има прекалено много интереси в България обществото да бъде разделено, да бъде противопоставено.

 

Този паметник се превърна в символ на това разделение“, допълни тя.

 

И подчерта: „Тези хора, наследниците на тази народна власт, които искат да продължават да бъдат ключов фактор в българската политика, на тях е нужен паметникът“.

 

„В момента на ход е областната управа, която поде, така да кажем, собствеността на монумента.

 

Ако не бъде премахнат от политиците, мисля, че ще бъде премахнат от гражданското общество, към което и аз принадлежа“, каза Станка Желева.

Tagged

5 thoughts on “Станка Желева: Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат. Включвам се и аз!

  1. АЗ ПъК МИСЛя,ЧЕ НА ТЕБ ТИЕ ВРЕМЕ ДА НАПУСНЕШ СТРАНАТА ЗС ДА СМЕ ТАКА ВИНОВЕН Е БАЩАТИ ЩЕ ПРАВИ НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА НЕЖНИ РЕВОЛЮЦИИ С КАКВО ЩЕ ДОКАЖЕШ ЧЕ НЕЕ БИЛ ДОНОСНИК КОЙ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ЩЕ ТИ РАЗРЕШИ ДА НАПОШЕШ ФАШИЗМА И ДА ГО ОТПЕЧАТАТ АКО НЕ СО БИЛ ДОНОСНИК И ТИ СИ ХАПВАЛА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТРАПЕЗА

  2. И аз мисля,че тая трябва да напусне РБ, защото и тя засилва противопоставянето в обществото ни. Тук да остават само тия, които мислят с какво биха помогнали за обединяването на нацията ни, а не да се връщат само към миналото, да мислят в какво бъдеще ще живеят децата и внуците ни. Историята си е история, нея не можем да я променим, но по-важно е при какви условия полагаме основите на бъдещето.

  3. През 1993 г. посетих Австрия. По една случайност попаднах в едно гробище на 20км. от Виена На стените от двете страни на входа бяха монтирани паметни плочи със снимки на загинали съветски войници при освобождаването на населеното място от фашистите на Хитлер, към края на ВСВ. Това е история. Такава е. Но тук видите ли СТАНКА ЖЕЛЕВА ЩЕ ПРОМЕНЯ ИСТОРИЯТА КАКТО НА НЕЯ Е УДОБНО.

  4. Станке, включваш се и ти. После да не питаш като баща си: „Ама защо ги ручахме жабетата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *