Страхотна новина за майките и детските! Ще ви се доплаче от радост!

България отблизо

Прагът за детски надбавки ще бъде вдигнат с 50 лв.

Това предложение ще направи социалното министерство с проекта на бюджета за следващата година, заяви ресорният министър Бисер Петков

„Ние ще настояваме пред министерството на финансите тази година да се увеличи доходния критерий, с който се увеличава месечните помощи за отглеждане на деца, защото това не е правено от три години и води до намаляване на броя на семействата, които получават тази месечна подкрепа. За нас е важно доходния критерий за съответства на ръста на доходите на минималната работна заплата.“, каза той. По този начин първият праг ще бъде вдигнат от от 400 на 450  лв. Вторият праг, който бе въведен през 2018 – а и с него се получава 80% от помощта пък скача от 500 до 550 лв.

Страхотно!

Поредното унижение за българския народ!

Ако едно семейство има доходи 1350 лева на месец, ще има честта да получи и още 38 лева детски надбавки!

Не знаем нашите управници как броят прага на оцеляването, но подобни семейства просто са обречени на мизерия.

Всеки знае колко струва отглеждането на едно бебе. Колко пари отиват за памперси, за адаптирано мляко, за дрешки и за лекарства. На самото него му трябват над 600 лева на месец, за да оцелее и да бъде гледано според изискванията. Иначе социалните могат да си наврат носа и да кажат, че не се полагат достатъчно грижи за него.

От тези пари семейството трябва да отдели за ток, за парно, за вода, за наем, или кредит и на всичкото отгоре и да се храни. При тези цени по магазините и на битовите услуги, цялата заплата заминава за половин месец.

А останалите 15 дни?

И по-страшно!

Сещате ли се кои семейства имат нисък доход, защото нямат брак, или са безработни, или работи само единият?

Значи отново ще насърчаваме раждаемостта при една социална прослойка, а друга няма да смее да ражда, защото няма пари да си гледа децата.

А това води само до един извод.

Направете си го сами!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *