Нинова разкри какви страхотии ни готви ГЕРБ: Сега вместо да ни убиват, престъпниците просто ще ни осакатяват!

България отблизо

Докато ГЕРБ управлява страната – няма да има справедливост. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по НПК, в парламента.

Сега вместо да ни убиват, престъпниците просто ще ни чупят краката и ръцете. За да може хем да убиват бавно и мъчително жертвата си, хем да се позоват на така нареченото „съкратено следствие“, което дава право на убийци, изнасилвачи и прочие твари да искат намаляване на присъдите си и предсрочно освобождаване.

Сега да се опитам да обясня какво означава това, каза Нинова. Скъпи българи, ако някой направи с вас следното: причини ви продължително разстройство на съзнанието, постоянна слепота с едното или двете очи, постоянна глухота, загуба на речта, обезобразяване, загуба на единия бъбрек, загуба или осакатяване на крак или ръка, т.е. това са тежките телесни повреди.

Ако някой ви причини това и ви остави за цял живот инвалид с опасност за живота, поради общо разтройство на здравето и отиде и си го признае – според ГЕРБ, на този човек трябва присъдата му да бъде намалена с една трета“, допълни Нинова, цитирана от blitz.bg.

Корнелия Нинова в прав текст разясни още, цитирана от blitz.bg, че ако днес някой изнасили и убие дете и си признае вината, присъдата му се намалява с една трета. След това може да бъде намалена отново, защото той се е подобрил в затвора. Може и да бъде помилван.

Това е фактическото състояние към момента. БСП предложихме при тежки телесни повреди и убийства или тежки телесни повреди, водещи до смърт, да няма такова съкратено производство при признание. Да има присъда до живот без право на замяна.
Смятаме, че това е справедливо. Колегите от ГЕРБ осакатиха този текст и оставиха само убийства, без другите тежки престъпления.
Има ли нужда тази нова герберска защита на престъпниците от коментар?! Няма никаква нужда! Понеже това герберите го вършат отдавна. Те защитават аферистите, тези, които грабят държавата и си правят нови апартаменти с лични асансьори, обградени са с обръчи от фирми за обществени поръчки. Герберските общини безмилостно отнемат уж „свещената и неприкосновена“ частна собственост но обикновените хора. И то с фалшиви документи. На някой му вземат лозето, на друг парцел от 3 – 4 декара, които са на апетитно място в столицата или провинцията и какво ли още не.
Ето затова и Нинова, и целият народ скочиха срещу наглото управление, което няма край. И няма да спрат, докато не го срутят съвсем.
istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *