Страшен скандал: Ангел Джамбазки одобрил използването на огнестрелно оръжие при овладяване на безредици!!

България отблизо

Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила да санкционира партия ВМРО и водачът на евролистата на формацията Ангел Джамбазки, заради нарушения на изборните закони при среща със синдикална организация на полицаите. Това се разбира от съобщение на сайта на ЦИК и на партия ВМРО.

Решението е по сигнал на Съвета за електронни медии. Той идва след репортаж за среща на кандидат-членове за Европейския парламент от ВМРО, в централата на партията, със синдикалната организация на Българските полицейски синдикати. Разговорът бил част от съвместна инициатива с европейски синдикални организации. В срещата е взел участие, в качеството му на председател на Съвета за социално партньорство, и заместник-министър на МВР.

„ЦИК счита, че репортажът от срещата на 30.04.2019 г. безспорно има характер на предизборен агитационен материал. Член 183, ал. 4 от Избирателния кодекс, изрично забранява използването на герба и знамето на Република България в агитационни материали, което е факт в два от кадрите на репортажа. Едновременно с това призивът за използване на оръжие при овладяване на безредици, категорично се възприема като опасен за мира в страната и накърняващ добрите нрави.“

Комисията: „…УСТАНОВЯВА нарушение на забраната на чл. 183, ал. 4, изречение първо, на Избирателния кодекс, от кандидата за член на Европейския парламент Ангел Чавдаров Джамбазки, каквото представлява положителната оценка за използването на огнестрелно оръжие от полицията и въоръжените сили при овладяването на публични безредици“.

От ВМРО също излязоха със становище:

„Не отстъпваме от нашата позиция, въпреки че ЦИК използва правомощията си, за да ни репресира политически. Не отстъпваме и от това, че българските граждани трябва да имат право да защитават здравето, живота и собствеността си!

Късно снощи комисарите от избирателната комисия издадоха решение за глоба на ВМРО и Ангел Джамбазки с неоснователни мотиви и тенденциозно тълкувание на Изборния кодекс, именно заради думи в защита на служителите на реда и българските граждани от страна на Джамбазки. Нека поръчителите на решението на ЦИК да застанат с имената си, съобщават от пресцентъра на движението./epicenter.bg/

Решението на ЦИК в случая е основателно, понеже Ангел Джамбазки и ВМРО за пореден път разиграват ромската карта в предизборната надпревара. Защото за ромските безчинства не са виновни само ромите, а и правителството, което ги е захвърлило  на произвола на съдбата и не предприема никакви действия за превенция на извършваните от тях престъпления. Нужно е и ефективно използване на целия законов арсенал за овладяване на безредици, без стрелба на месо, както и за подобряване на техния социален статус.

Сега партиите използват ромите само като евтини гласоподаватели. А това им внушава  чувството за неприкосновеност, понеже резултатът от поредните избори в някаква степен зависи и от тях. Затова трябва да се сложи край на заиграването с ромите. Те да бъдат третирани като всички граждани, без специално отношение към тях. А държавата да им осигури възможност да работят, под различни форми, в полза на обществото, както беше по времето на социализма.

Тогава защо нямаше ромска престъпност? Ами много просто. Защото държавата им осигуряваше работа. А към тези, които не искат да работят и вършат престъпления, законите се прилагаха с пълна сила.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Страшен скандал: Ангел Джамбазки одобрил използването на огнестрелно оръжие при овладяване на безредици!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *