Страшна заплаха е надвиснала над демокрацията! Мария Габриел откри виновниците. Вижте кои са!

България отблизо
Демокрацията е заплашена! Връщаме се към мрака на дезинформацията и манипулациите.
Това заяви еврокомисарят на Бойко Борисов – Мария Иванова, по-известна като Габриел.
Европейската комисия иска да въведе дефиниция за фалшиви новини, които заливат публичното пространство и са  „дезинформация онлайн”.

По време на срещата на българския еврокомисар с български журналисти  Габриел обясни, че 83% от европейските граждани са убедени, че фашливите новини са заплаха за демокрацията. Те се страхуват, че мирът е заплашен, че влиянието на Русия в ЕС се засилва посредством измислени информации, които промивали мозъците на хората.

„Ние засега няма  да предлагаме законодателни мерки, а само да направим дефиниция на този феномен. Това е първата ни стъпка.  Искаме да подчертаем ключовата роля на журналистите и да намерим начин да подпомогнем истинската и качествената журналистика.  /С две думи да плащаме на тези, които възхваляват европейските ценности, а не на тези, които казват истината, защото е неудобна/

Не можем да накараме фалшивите новини да изчезнат, обаче можем да създадем непримиримост на обществото срещу тях, като сложим истинските като контрамярка, каза еврокомисарката.

 

Според нея за фалшивите новини са виновни първо журналистите, които ги пишат, второ хората, които ги четат е не на последно място политиците, които ги създават и насърчават разпространението им. А това става в социалните мрежи и ефектът е огромен, щетите също.

В момента под лупа е и Фейсбук. Еврокомисарката уточни, че ЕК е в контакт с Фейсбук още от първия ден на скандала с изтичането на данни на милиони германци.  Докаже ли се това – то е недопустимо. Ще се вземат мерки за по-голяма сигурност на профилите на хората и ще се следи за  незаконно съдържание, публикувано в мрежата. До три месеца всичко незаконно ще бъде премахвано в рамките на час. Например свързано с тероризма, със заплахи и приканване към отмъщение. Останалото неприемливо  за демократите съдържание ще бъде изтривано от мрежата в рамките на шест часа! Което пък значи, че ще се слага яка цензура върху постовете на потребителите, ако те не са в съзвучие с европейските директиви.

Ние уважаваме свободата на словото, допълни Габриел.

Така ли?

Как я уважавате, като започнете поголовно триене и цензура ли?

С нетърпение ще очакваме така нареченото дефиниране на фалшивите новини от ЕК.

Ама да е точно!

Да знаем за какво може да се пише и за какво не. Тоест докъде се простира цензурата, защото за пръв път ще има ДЕФИНИРАНА ЦЕНЗУРА на Стария континент.

Ще бъде ли разрешено да се пише за Русия, или не.

Ще могат ли да се критикуват идиотски решения на ЕС, или само трябва да се вика ура и да живее!

Ще се уважава ли и чуждото мнение, или това на ЕК ще е единственото „истинско“.

Когато има стачки и протести ще мълчим ли, или трябва и да ги заклеймяваме?

Ако не дай Боже се случат атентати, ще се пише ли за тях, или ще се мълчи, за да не се стресира населението?

Ще можем ли да си казваме мнението свободно във Фейсбук, или ще го изтриват до 6 часа, или направо ще ни блокират, тъй като е ясно, че ще се прави европейска секция на социалната мрежа, която ще следи за инакомислещи.

И всичко това, според наша Мария, се правело в името на демокрацията!

Демокрация означава народовластие, означава свобода и плурализъм на мненията.

Останалото е тоталитаризъм, а явно ЕС е поел към този път.

На пълно запушване на устите и жестока цензура срещу тези, които не искат да бъдат васали на шепа чиновници в Брюксел!

Добрата имформация е от съществено значение за устойчивата демокрация в Европа, твърди комисарката.

Добрата обаче не винаги е истинска.

А голяма част от истинската ще бъде обявена за фалшива.

Честито на печелившите!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Страшна заплаха е надвиснала над демокрацията! Мария Габриел откри виновниците. Вижте кои са!

  1. Дааа, мислех си, че това ще се случи, защото само по този начин ще има „контрол“! Но искам да попитам всички журналисти от istinata.net – много хубави са статиите ви…и силни…, но кой от вас (а и всички други ваши колеги) се осмели поне веднъж да зададе конкретен и точен въпрос на тази Габриел и всички гадни политици!!??? На думи е лесно, ама защо не казвате истината в ефир и директно? Защото с половината от нещата (да не казвам всичките), които говорят и правят политиците, българският народ не е съгласен! Кой им дава право на това?? Защо винаги решават и правят неща, които ние не искаме!!! Знаят много добре какви са настроенията и мненията на хората в социалните мрежи и затова сега са измислили този начин на контрол! Това е позор!!! Така нашето мнение няма да се промени– най-много да ги изритаме по-бързо и по по-недостойния начин!!!

  2. Габриела е в правото си веднага да предложи : НАПЪЛНО НЕДОКАЗАНИТЕ, ЗНАЧИ ФАЛШИВИ НОВИНИ: ЧЕ АСАД ПУСНАЛ ОТРОВНИТЕ ХИМИКАЛИ, А РУСИЯ СТАРИЧКИЯ „НОВИЧОК“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *