Румен РАДЕВ нанесе СТРАХОТЕН УДАР на Борисов и Брюксел! Вижте какво направи ПРЕЗИДЕНТЪТ!

България отблизо

Решението да се привика българският посланик в Москва, за консултации в София, е в правомощията на правителството. Но то е длъжно да мотивира своите действия.

Това заяви президентът Румен Радев в ефира на Българското национално радио. Държавният глава посочи още, че такова действие не е било консултирано с него.

Коментирайки западната истерия срещу Русия, която се разрази с напълно измисления повод за „случая Скрипал“, президентът подчерта още нещо, цитиран от news.bg.

„Ако българското правителство реши да гони руски дипломати от страната, такова решение също трябва да бъде мотивирано. Европейската солидарност не може да бъде сляпа и едностранна. В такива сериозни случаи са необходими неоспорими доказателства“, бе категоричен Румен Радев.

За огромно неудоволствие на брюкселските чиновници, президентът отиде и по-нататък. На журналистически въпрос относно българската позиция по „случая Скипал“, той в прав текст закова Брюксел и водената от него политика на двойни стандарти.

Нашият държавен глава разкри, че на заседанията на Европейския съвет миналата година, той е поискал от всички лидери на страните-членки в ЕС, да бъдат солидарни с България по повод намесата на Турция в изборния процес у нас.

„Такава солидарност и до ден днешен я чакаме. За съжаление не я чухме и на пресконференцията във Варна. Там бяха посочени и турските, и гръцките проблеми, но не и българските. Не такова е разбирането ми за европейска солидарност. Тя не може да бъде едностранна“, обяви на висок глас президентът.

Президентът Радев посочи още, че на срещата във Варна „чухме как турският президент отстоява интересите на Турция. И за моя изненада чухме и как българският премиер излага турските претенции към България. Но за съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери за турската намеса в нашия изборен процес, както и за другите наши двустранни проблеми с Турция.

В това свое интервю, действайки отново прямо и честно, като войник, Румен Радев посочи, че Борисов е отзовал нашия посланик в Москва, за „консултации“. Но не е направил най-важното. Не е мотивирал по никакъв начин пред българското общество защо предприема такава стъпка.

А, според президента, и според Конституцията, той е длъжен да го направи. Длъжен е да се мотивира защо прекратява отношенията ни с Русия. И то в годината, в която честваме 140 годишнината от оня величав момент, в който победоносните руски войски, с цената на десетки хиляди свои жертви, Освободиха България от турско робство.

Борисов бе длъжен да мотивира действията си. Но не го направи. Нещо повече. Самият той, след завръщането си от Брюксел, заяви, че не е чул никакви конкретни доказателства за това, че Русия има някаква намеса в случая с отравянето на Скрипал.

Значи няма никакви доказателства. И в такъв случай, Борисов действа като кукла на конци. Брюксел му дърпа въженцето и той вдига ръчичка.

Румен Радев, индиректно посочи още, че такова нещо като „европейска солидарност“ няма. По думите на държавния глава, ние и досега чакаме тази прословута „европейска солидарност“ по въпроса за грубата намеса на Турция в нашия изборен процес. И за още много други неща.

По този начин президентът Радев изобличи лицемерието на Брюксел и Вашингтон, които искат от нас сляпа и едностранна солидарност. Но когато дойде момент те самите да проявят солидарност спрямо нас, тогава ги няма никакви.

Следователно, достатъчно дипломатично, но твърдо, президентът Радев показа, че това, което Западът иска от нас не е никаква солидарност. Те просто искат да изпълняваме техните заповеди. За какво ни е тогава такъв „Европейски съюз“ и такова западно „семейство“?

Трябва да бягаме час по-скоро от тези хора, защото те се опитват да ни командорят. И което е още по-страшно – техните заповеди имат за цел да унищожат България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

12 thoughts on “Румен РАДЕВ нанесе СТРАХОТЕН УДАР на Борисов и Брюксел! Вижте какво направи ПРЕЗИДЕНТЪТ!

  1. РАДЕВ – БЪЛГАРИН-ПЪРВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗАСЛУЖАВАЩ УВАЖЕНИЕ ЗАЩОТО ТОЙ ПОКАЗА НА НАРОДА СИ ЧЕ МИСЛИ ЗА НЕГО ЧЕ МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ

  2. Объркал е рейса(самолета),въпросите се поставят от присъстващите, а отговорите на въпросите си чакай там където си ги задал ….

  3. А ми то като не посмя „..над жълтите павета с два вертолета…“ , те ти сега разправии с „кукли на конци“ и демагози!

  4. Бойко и неговите слуги незабавно трябва да изчезнат от политическата сцена.
    Незабавно ,няма време за губене, ще затрие цялата държава

  5. До кога ще го дъвчем тоя Бойко бе ? Стига ни е срамил, стига ни е продавал на чужди интереси! Като не разбира от народно негодувание, да се съберем и му го кажем в очите “ ОТИВАЙ СИ, ТАКЪВ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ НЕ НИ Е НУЖЕН!

  6. Прав е Призидента ,
    Докога ще търпим това продажно правителството.
    АлиБОЙКО и 40 разбойници от правителството долу и в затвора.
    Продажна мутренска мафия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *