Сън в зимна нощ: ГЕРБ очакват тежки сблъсъци между Радев и Петков!

България отблизо

„Очаквам тежък сблъсък между Радев и Петков. Политическата система в България е такава, че конфликт между президента и премиера на страната винаги възниква. Такива имаше между Желю Желев и Филип Димитров, между Иван Костов и Петър Стоянов, както и между Първанов и Станишев”.

Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов за „Офанзива“ по Нова нюз във връзка с очакванията му в началото на втория мандат на Румен Радев.

„Това правителство, което е дошло в момента, уволнява и сменя не хора на ГЕРБ, а хора на Радев – т.е. тези, които са назначавани в последните месеци. Виждаме напрежението, което вече се появява. Виждаме също и напрежение между партиите в управляващата коалиция и Радев”, каза още той.

Николов коментира и призива на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни. „Светът навлиза в опасно време. Този конфликт ще става все по-горещ. България е фронтова държава, в басейна Черно море граничим и с Украйна, и с Русия, така че на президента колкото и да му се иска да избяга от темата, няма как това да се случи. Предполагам, че през следващите дни ще чуем нещо като отговор”, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Радев стана президент на България с недвусмислената помощ на проруски сили. В течение на години той обслужваше руските интереси у нас”, коментира той.

„Тъй като той сглоби коалиция, в която в момента участват откровено антизападни и антинатовски сили като БСП, така участват и сили, които са продукт на западната намеса в българката политика. Такъв горещ конфликт, какъвто предстои, няма как да не разцепи тежко министрите и няма как да не създаде конфликт между президента, премиера и правителството”, добави Николов.

По думите му в българската политика има политически сили, които се опитват да пазят баланса и да отстояват българката политика, но има и такива, които са в единия или другия вектор. „Това което предстои да се случи е разлом между отделни министри в кабинета”, каза той.

„Основният проблем при Кирил Петков е, че не знаем до колко той е наясно със сложността на ситуацията и дали осъзнава проблемите”, добави Петър Николов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *