Също като Борисов: Екатерина Захариева ПРЕДАВА интересите на България!

Свят

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, тези дни се срещна, със своя американски колега във Вашингтон.

Срещата бе по покана на американския Държавен департамент.

На тази „среща“ не бе прието нито едно решение, което да е в полза на България. Точно обратното. Като покорен слуга, Захариева прие заповедите на американския държавен секретар Майк Помпео, чиято единствена цел е да продължи процеса на загробване на родината ни.

Съдете сами. Захариева, цитирана от news.bg,  поставила „изключително важния“ въпрос за отпадане на визите за български граждани. Какво означава това? Богаташите да се разкарват из Щатите, а младежите и бедните да гледат по-бързо да се докопат до щатска виза, за да избягат от страната.

Защото кому е необходим безвизов режим със САЩ? На търговците не е необходим, защото янките са на другия край на земното кълбо. И търговията с тях е съвсем незначителна. Премахване на визите е от полза само за младежите, които искат да избягат в САЩ.

Тоест, на практика Захариева създава максимално добри условия за изтичане на младежи и мозъци от България. А пред обществото говори, че искала да върне българите от чужбина в нашата страна. Това с лесни американски визи в джоба, няма как да стане.

Още нещо. Захариева искала сключване на спогодба за социална защита на българите, които живеят в САЩ. Значи те и без това получават по-високи заплати от нашите. И като им осигурим и социална защита как ще ги върнем в България?

Защо Захариева не иска, примерно, да се сключат търговски договори със САЩ? Ами защото янките са прекалено далеч от нас. И няма смисъл да търгуваме с тях.

Но затова пък, Майк Помпео иска други неща. По неговите думи,  ние сме били стратегически партньори на американците във военното дело. И трябвало да „модернизираме“ българската армия. Как да го направим? Ами като купуваме старите американски оръжия.

Можете ли да си представите по-голяма смехория? България, която няма нито армия, нито някакви съвременни въоръжения, нито дори самолети, за да охранява въздушното си пространство…Тази България била стратегически партньор на САЩ? Ние никакви партньори не можем да бъдем, камо ли стратегически?!

Значи сме нужни на янките за нещо друго. И никак не е трудно да се досетим за какво. Трябваме им като територия, която да натъпчат с ядрените си ракети. И да ги насочат към Русия.

С други думи казано, трябва им като пушечно месо. И като плацдарм за нападение на нашите руски братя.

Трябваме им и за още нещо. За да спираме руските енергийни проекти. Не случайно Помпео говори за „енергийна диверсификация“. Което на прост език означава да се откажем от руския газ и нефт. И да купуваме от янките. Само че американските газ и нефт ще идват от другия край на земята. И ще бъдат в пъти по-скъпи от руските.

Което означава, че Щатите искат ние да станем още по-бедни. А те да станат още по-богати. Но понеже ние, по-бедни от това, няма накъде да ставаме, значи искат да ни унищожат. Защото, когато бедният загуби всичко, той умира.

Ето това са „големите стратегически успехи“, които сияещата Захариева постигна в разговорите със САЩ. Дано тези „исторически успехи“ да спрат. Защото те убиват България.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

3 thoughts on “Също като Борисов: Екатерина Захариева ПРЕДАВА интересите на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *