Гръм и мълнии в Париж: Румен Радев РАЗМАЗА Цветанов и ИМПЕРИАЛИЗМА! Ето какво каза президентът! Ще се ШОКИРАТЕ!

Свят

Президентът на Франция Еманюел Макрон събира днес в Париж, около 80 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

На тържеството ще бъде отбелязана 100 годишнината от края на Първата световна война, предаде АФП, цитирана от blitz.bg. Сред гостите ще са германският канцлер Ангела Меркел, президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, британският премиер Тереза Мей, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

На честването присъства и президентът на България Румен Радев. В свой коментар пред Канал 3, той отговори на актуални въпроси от българския и международен политически живот.

На въпрос какво би казал, относно изявлението на Цветан Цветанов, по повод предупреждението на президента, че „днес демокрацията в България е застрашена“, Румен Радев отговори в своя лаконичен, но убийствено точен стил: „Кое от това, което казах не е истина? Нека да отговорят на този въпрос“?

Само с две изречения главнокомандващият постави Цветанов и неговия шеф Борисов, в положението на хора, които се оправдават. И в същото време показа, че онова, което е казал в своето вчерашно изявление, е публично. И всеки може да прецени сам дали има и капка неистина в него.

Припомняме, че вчера, по повод годишнината от ликвидирането на социализма в България, Румен Радев предупреди, че „демокрацията в България е в критична опасност“. Че за това положение на нещата е виновно правителството, което от години не прави нищо за съживяване на икономиката и създаване на по-благоприятна среда за живот на българските граждани.

Вторият в ГЕРБ веднага подскочи като убоден при тази явна критика на правителството, която на всичко отгоре е и абсолютна истина. Цветанов, с пяна на уста, повтори, че президентът не бил обединител, а разединявал хората. Може би физкултурникът иска Румен Радев да си мълчи за крещящата мизерия и несправедливост, в която живеят хората в България? Но не е случил на човек. Президентът доказва всеки ден, че ще продължава да говори и да разобличава лъжите на властта, че всичко в страната било много спокойно, а хората – сити и доволни.

На въпрос относно 100 годишнината от края на Първата световна война, президентът смая целия либерален капиталистически елит в Париж и София.

„Войната за мен е рожба на сблъсък, заяви Румен Радев. Сблъсък на империалистическото мислене, националистическите мечти и икономическите интереси“.

За съжаление 100 години по късно, тези три елемента отново са във възход. И застрашават мира на континента и по света.

Човечеството помни как политическият елит не отчете уроците от Първата световна война. И подписа договори, които отвориха широко вратите към Втората световна война. Затова и днес, тържествата в Париж са повод да осмислим горчивите уроци на изминалото столетие. И да потвърдим своята привързаност към диалога, взаимното уважение и добросъседството. И, разбира се, към отказа от насилието като средство за разрешаване на противоречията“.

Ето как нашият президент каза истината в очите и на западния „елит“. Войните са рожба на капитализма, който премина в своя последен стадий – империализма. Рожба на алчността, на стремежа да завладееш и поробиш народите.

Нещо повече. И днес, подчерта президентът, алчността на империалистите е не по-малка. Бихме казали, че днес тя е по-голяма. Ето защо, според Румен Радев, трябва да се поучим от горчивите уроци на историята. И да се откажем веднъж завинаги от насилието като средство за разрешаване на конфликти.

Смятаме, че по-ясно и по-точно от това не може да се каже. И че тези думи на държавния глава подсказват неговото отношение и към 10 ноември. Със сигурност, той смята, че това не е някаква светла дата. А момент, в който западният империализъм ограби и разкости България.

Затова казваме, че президентът Радев е защитник на своя народ. Защитник от развилнелите се новобогаташи, които ограбиха народното богатство.

Затова подкрепяме нашия президент. Защото той се бори за своя народ и своята родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Tagged

12 thoughts on “Гръм и мълнии в Париж: Румен Радев РАЗМАЗА Цветанов и ИМПЕРИАЛИЗМА! Ето какво каза президентът! Ще се ШОКИРАТЕ!

  1. Точен,акуратен,безкомпромисен-истински военен!Музика за ушите и утеха за душата е всяка дума изказана от Президента Радев!Радвам се ,че най-после направихме сполучлив избор!

  2. „Демокрацията в България е в критична опасност!“ Хахаа… Това е абсолютна лъжа. Демокрация изобщо НЯМА! Румен Радев е поредното „хапче илюзия“, с което Западът се опитва да залъже народа ни! Ние сме колония и президента, както и премиера, са марионетки на Запада! СВЕТНЕТЕ СЕ!

    1. Да,демокрация в България няма, но за това не е виновен Румен Радев. Виновни са тези , които са на власт.

  3. Р. Радев е истински политик, който знае как да защитава интересите на България и народа си

  4. Достойно и точно изказване на българския президент – не първото, няма и да е последното! Той, нашият президент, няма да спре насред път – или, по-точно, няма да остави нас и България да тънем в безпътица и унижения на националното ни достойнство. А светът ще бъде принуден да чува и да зачита гласът на България! И вече го прави…

  5. Точен, ясен, с малко думи той изразява кой е виновен за това положение на нещата- крещящата несправедливост и мизерия.Правителството!

  6. Най- после имаме истинският патриот и родолюбец за ПРЕЗИДЕНТ! Нека бъде жив и здрав, а за всичко друго народът ще му помогне за постигане на неговите, наши цели !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *