Тагарев взриви преговорите за правителство. Иска да е министър, ГЕРБ не го ще

България отблизо

Кандидатурата на Тодор Тагарев за военен министър взривява преговорите за бъдещо правителство между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Това съобщава „Епицентър“.

ГЕРБ категорично отказват военният министър в оставка да продължи да изпълнява тези функции, заради това, че досега не е изпълнил нито едно решение на парламента, което касае изпращането на военна помощ за Украйна и това създава недоверие в нашите европартньори.

 

 

 

ПП-ДБ обаче не отстъпват от искането си именно Тагарев да бъде министър на отбраната и в кабинета на Мария Габриел.

Заради непреодолимите противоречия между двата екипа, водени от Габриел и Денков, преговорите са прекъснати днес в 16 часа със скандал.

ГЕРБ са дали срок на ПП-ДБ до 19.00 часа тази вечер да отговорят дали ще променят позицията си за Тагарев. Ако не я променят, Мария Габриел ще отиде в понеделник при президента Радев със състав на правителство без Тагарев в него.

Този състав ще бъде внесен за гласуване в сряда или четвъртък в парламента. Ако ПП-ДБ не го подкрепят, отиваме на избори.

Междувременно се разбра, че лют скандал е избухнал днес между „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) заради кандидатурата на здравния министър.

Tagged

1 thought on “Тагарев взриви преговорите за правителство. Иска да е министър, ГЕРБ не го ще

  1. Какво значи Тагарев иска да е военен министър?Явно му се услади тази работа.Това е толкова глупаво да не те искат ,а ти да се натискаш. Също като Денков-той пък искал да пътува – исега щему създадат цяло министерство на нашия гръб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *