Тагарев поканил на Богоявленския водосвет певицата Росица Кирилова вместо зам.-председателя на парламента Росица Кирова

България отблизо

Министърът на отбраната Тодор Тагарев поканил на Богоявленския водоствет на бойните знамена певицата Росица Кирилова вместо зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова. „Гласове“ разполага с поканата от името на министър Тодор Тагарев, изпратена до изпълнителката на „Боса по асфалта“. 

Певицата Росица Кирилова (вляво) и Росица Кирова (вдясно)

На сгрешената покана вместо името на зам.-председателя на парламента и депутат от ГЕРБ Росица Кирова на ръка е написано това на певицата Росица Кирилова.

Въпреки грешката в името й политикът Росица Кирова взе участие в ритуала в събота в София, заедно с президента Румен Радев, вицерезидента Илияна Йотова, премиера Николай Денков, кмета на София Васил Терзиев и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Припомняме, че липсата на покани за депутатите да участват във водоствета на Йрдановден предизвика скандал. Първо председателят на НС Росен Желязков от Виетнам смъмри Тагарев, а след него и лидерът на ДПС Делян Пеевски призова военния министър да бъде мъж и да поеме лично отговорност за гафа.

Първоначално от МО заявиха, че протоколът е спазен, но по-късно стана ясно, че експерт в министерството на Тагарев подава оставка заради неизпратените покани до депутатите за Богоявленския водосвет.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *