Тайна война клати стола на Борисов. Ще го предаде най-верният му човек!

България отблизо

На фона на назряващите бунтове в България, в които се включиха дори ветеринарните лекари, ГЕРБ започна да се клати силно и то отвътре.

Това заявиха политилози, които внимателно следят процесите в страната и в самите партии.

В момента в ГЕРБ бушува скрит вулкан и  Цветанов отдавна се е превърнал във втори, скрит и паралелен център на власт в партията. Под предлог, че се грижи за целостта на ГЕРБ, физкултурникът неведнъж  е бламирал Борисов и то така фино, че самият Бащица не се усеща.

Цветанов в повечето случаи  кадрува по места, назначава свои  хора и това е причината в много градове местните ръководства на партията да се държат като недосегаеми  феодали. Досега му се разминаваше, защото от време на време лицемерно заставаше на амбразурата и с голи гърди защитаваше началника си, използвайки  дежурните хвалби и аплаузи по адрес на Борисов. Толкова вдъхновени и самоотвержени хвалби, че чак хвърляше народа в почуда, истина ли са, или празни приказки.

С това, разбира се, той и приближените му правеха мечешка услуга на Вожда. Когато прекалено хвалиш някого, винаги предизвикваш съмнения дали пък този някой наистина е толкова безгрешен и незаменим. Това цели и Цветанов. Да нагнети напрежение и недоверие у електората и да го накара да се усъмни в безгрешността на Борисов. И да го превърне в политик за посмешище. Изкуствен Рамбо.

Истинската цел на Цецко е да поеме кормилото на ГЕРБ и да бъде „новия Бойко“. По-умерен, по-малко нагъл и самовлюбен, по-разумен и будещ повече доверие. Най-вероятно тази увереност е получил след молитвената закуска в САЩ и последвалото едноседмично посещение в страната по повод заседанията на „Мозъчния тръст“. Дали е обменил мозък, или е имало други разговори, никой не знае. Вероятно и Борисов не е започнат с цялата истина.

Има обаче две неща,  които в момента  дразнят Борисов и му светват като червени лампички.

Едното е, че протежетата на Цветанов по места непрекъснато създават проблеми и предизвикват  скандал след скандал, които разклащат доверието в партията.  Същото се отнася и до някои от постоянно изявяващите се „остриета“ на ГЕРБ по телевизията и в парламента. Техните фанатични хвалби и още по-фанатични нападки към опозицията, често напълно безпочвени, предизвикват обратен ефект в обществото.  Второто са  опитите на Цветанов да се представи като „правоверен евроатлантик“ и личен довереник на американците на фона на често заиграващия с Турция и Русия премиер.

Според мен Борисов вече „търси цаката“ на Цветанов, а Цветанов на Борисов, смята политологът Александър Маринов.

А според нас на народа му писна и търси цаката и на двамата!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *