Още един ценен кадър на ГЕРБ беше камуфлажно уволнен! Но се случи чудо! Вижте какво!

България отблизо
Асоциацията на европейските журналисти в България надигна най-после глас и поиска  дисциплинарното уволнение на експерта от правителствената пресслужба Любомир Методиев, който  удари с микрофон по ръката репортерката Елена Крумова, докато тя е изпълнявала служебните си задължения. Тоест искала да снима Борисов на публично мероприятие, на което била поканена.

Смятаме, че  извинението, поднесено от Методиев във Фейсбук, където той твърди, че действието му било неволно и „микрофонът сам отхвръкнал от ръката му“ за абсолютно недостатъчно и нелепо. Както и смс-а, който е изпратил на потърпевшата.  Тази версия с изплъзналия се микрофон противоречи на свидетелствата на десетки журналисти от други медии. Колегите на Крумова, които са видяли случилото се били  възмутени и потресени, че част от тях са се обърнали към премиера за съдействие.  и от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това едва ли щеше да се случи при неволно деяние. Извинението на Методиев е дошло едва след забележката, отправена му от премиера, се казва в съобщението, цитирано от Фрогнюз.

 

Това не е първият път, когато Методиев си позволява да се държи арогантно и безскрупулно  с журналисти. По времето на посещението на Ердоган във Варна  на срещата ЕС–Турция във Варна, немски медии се оплакали  от грубо отношение от страна на съответния  въпросния чиновник, алармираха от АСЖ.

 

Германските журналисти и техни българските колеги, които работят за немски медии, бяха подкрепили акцията за солидарност с турските журналисти, които лежат в затвора заради  режима на Ердоган.  Представителите на немски медии си сложили по една от символичните акредитационни карти с имената и снимките на пъхнатите в килии и си направили снимка  с баджовете в  Евксиноград, където беше срещата. Това вбесило  Методиев, който заплашил журналистите, че ще ги сложи в забранителен списък и повече няма да получат акредитация за нито едно събитие на МС.  Тогава скандалът бил потулен, а пиарът-бодигард пощаден от АЕЖ, за да не стане световен скандал, поясниха от асоциацията.

Вчера от кумова срама Борисов изгони протежето си, за което най-вероятно са се уговорили предварително. Тъкмо новината се появи в медиите и внезапно журналисти от бойкоудобните медии му връчиха подписка, с която настояват премиерът да остави  Любомир Методиев на работа, тъй като бил голям професионалист. “ Какво да ви кажа. Нека иде да се извини на пострадалото момиче“, отговори премиерът. „Всичко зависи и от жената, която бе ударена. Трябва всички сега да видим дали тя ще приеме неговото извинение“, уточни Борисов.

Така Елена Крумова остава сама срещу правителството и пресслужбата. Типично по български, колегите й я предадоха и направиха подписка срещу един от своите. Сега тя или трябва да преглътне обидата, че са я ударили, или ще я отлъчат от гилдията.

А уволнението на Методиев е камуфлажно и ще трае ден до пладне, като всички оставки, наредени от Борисов.

Говори се, че даже подписката за спасението му е направена по нареждане от пресцентъра с тайни телефонни разговори.

Толкова за правдата в България!

А някой да е очаквал нещо друго?

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Още един ценен кадър на ГЕРБ беше камуфлажно уволнен! Но се случи чудо! Вижте какво!

  1. Леле! Е много сме подли и лицемерни! Докато не се научим да ценим човека във всеки един от нас, все ще сме си дупедавци за да си запазим интереса за сметка на другия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *