Татяна Буруджиева пророкува апокалипсис в правителството след изборите

България отблизо
„Основната атака в момента, без името да се споменава, е към Асен Василев и затова тя е толкова шумна“. Това каза политологът Татяна Буруджиева. Според нея се развива „доста нажежен скандал“.

В ефира на БНР тя прогнозира, че още след местните избори, а не преди ротацията, ГЕРБ ще поиска смяна на министри в кабинета.

 

„Нарочени са поне 6-7 министри“, смята Буруджиева на база атаките. По думите ѝ след изборите ще видим кои точно министри ще бъдат атакувани.

 

Тя смята още, че е възможно след ротацията да има не само промяна на министър-председателя, но и изцяло избор на нов състав на кабинет.

Чуват се заявки, че властта не е ефективно разпределена между партньорите и правителството не работи добре, допълни Татяна Буруджиева.

 

По думите ѝ след ротацията е възможно по-силно присъствие на „Демократична България“ във властта. Тя коментира още, че „има вариант“ ДБ и ПП да се разделят.

 

Според нея след атаките към Василев заради бюджета и твърденията за огромен бюджетен дефицит, държавният бюджет, който ще бъде приет от депутатите за 2024 година, много вероятно въобще няма да е бюджетът, който Асен Василев, като министър на финансите, е изготвил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *