Татяна Дончева изригна: Няма да чакаме президента да ни спасява. Ние, новите леви, ще спасим България!

България отблизо
”ГЕРБ, БСП и ДПС се бяха разбрали да направят правителство, но когато мандата стигна до БСП, Бойко Борисов реши, че ще му бъде от по-голям интерес да отиде на избори, отколкото да се връзва в правителство с кратък хоризонт”. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

„Борисов се надява се след няколко месеца той лично да направи кабинет“,допълни тя.

Отиваме на предсрочни избори, защото политическите сили не са в състояние да излъчат управление“, обясни лидерът на Движение 21

„Социалистите не са крепостници на БСП“. Това заяви пДончева.

„Искаме да имаме знакови хора на БСП в листите на новото ляво движение. И не е възможно, и не е прилично да участваме в процеса по реформиране на Столетницата. Това е работа на хората от партията. Не може действията ни да са свързани с катализиране на процеси в нея“.

„Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него“, посочи още Дончева.

„Президентът може да си има проект, но ние няма да стоим да го чакаме, нито ще се обявяваме за негови пажове. Имаме амбицията да обединим части от лявото и това може да стане във времето“, обясни тя.

„Очакваме този политически субект да се развива по подобие на гръцките модели и да обхване една значителна част от лявото. Той ще се покаже, че политиката може да се прави по друг начин. Създаването на такъв субект в ляво ще трябва да изпълни две задачи“, отбеляза Дончева.

„Да се види, че сериозни хора се занимават с това и може да им се има доверие, както и че те могат да поставят икономическа и социална програма на ниво“.

„В рамките на голямото политическо пространство трябва да започне обединяване на политически субекти, за да се върне то към нормалното отпреди 2000 -та година“, смята Татяна Дончева.

„Отиваме на предсрочни избори, защото политическите сили не са в състояние да излъчат управление“, обясни лидерът на Движение 21.

„Поради предразсъдъци, лична немощ и липса на визия за развитие на страната“.

„В България има сериозни фактори, които влияят върху медийната среда – върху достъпа и начина на използването ѝ“, отбеляза Дончева.

„Има хора, бизнес кръгове и политически сили, които разполагат с множество медии. Прави се подготовка на масовото съзнание в продължение на много дълго време. Хората губят ориентация кой за какво им говори и за какво се бори. Има медии, които се контролират от ГЕРБ. Те бяха повече, когато партията беше на власт. Всичко, което е свързано с Кирил Домусчиев, е посветено на ГЕРБ. Има медии на Пеевски, които също е известно с кого са свързани. Има и на групата „Капитал“. Те са свързани с ДБ и ПП“.

„Оставането в БСП е личен избор“, отбеляза Татяна Дончева. „Крум Зарков и Петър Витанов ще вземат лично решение. Кирил Добрев обяви, че ще си остане в БСП и няма да бъде част от този проект“.

Тя обаче е убедена, че бъдещето е в единен субект, а не в коалиция.

Лидерът на Движение 21 смята, че ПП не могат да бъдат определени като ляв политически субект. „Не са леви, освен, че са дечица на активните борци“.

 

Дончева определи готвеното обединение на ПП и ДБ като „мелез на маймуна с кашалот“. „Не може едните да твърдят, че са леви, другите десни и че правят коалиция на добрите. Това е лошо решение. Задкулисните играчи имат влияние върху партията на Христо Иванов“.

„Случаят с Nexo не е безобиден“, посочи още тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *