Стари муцуни промиват мозъци след всеки политически гаф

България отблизо

Стари, извадени от нафталина и добре изтупани физиономии, цъфнаха на телевизионния екран и от няколко дни упорито промиват българските мозъци.

Отзоваването на дипломати в политиката е просто един ритуал и наказателна церемония, а не действие с реални последствия.

Това заяви Соломон Паси по въпроса с изгонването на руските дипломати от България. Въпросът е дали България проявява солидарност със Запада и Европа и докъде е готова да го подкрепи. Паси призна, че баба му и дядо му щели да бъдат депортирани, но ги спасил царят, а не Червената армия!

„Русия на Путин не се държи добре с България! Първо казаха, че кирилицата е сътворена в Македония, , после обявиха, че Съветската армия е спасила българските евреи. Дядо ми, баба ми, леля ми са били на часове от изпращане към лагерите на смъртта. Те са ми разказали всичко и от Червена армия нямат и спомен“ /Б.р. А кой ги е освободил от концлагерите в България?!/

„Накрая руският патриарх възмути дори президента Радев! /Кога, защо?/  Няма никакъв смисъл да правим жестове към Путин! Европа и световната дипломация играят по правилата на футбола, а русия на  ръгбито. А ние  по правилата на балета.“

Паси припомни и за Крим, за малайзиския самолет, който бе свален не от Путин, но приписан на него и даже допинг-скандала на олимпийските игри. И призова България да бъде твърда и да не играе балет.

Преди него се появи дълбоко забравеният син дипломат Стефан Тафров и призова всички руски посланици да бъдат изгонени от България, тъй като били опасни за страната. Изказването му предизвика взрив в социалната мрежа и не се намери дори трол, който да го подкрепи.

От нафталина изпълзя и Леа Коен, бивш посланик в Люксембург, която започна да дава акъли на правителството кого и как да изхвърлим, за са бъдем солидарни с ЕС и да накажем Русия. За какво ще я наказваме, не се разбра, но важно било да покажем на Путин кои сме ние.  А кои сме, освен девета дупка на кавала, старата дама не обясни.

Далеч по-войнствен беше маститият Александър Йорданов, който също тънеше в забвение, но от известно време се подвизава като специалист по всичко и на повикване по телевизиите. И се провикна: „Чашата на търпението преля в Европа!  Случаят „Скрипал“ се оказа точно тази капка, която преля чашата на нашето и европейското търпение“. Той нарече случилото се с двойния агент терористична атака, припомни анексията на Крим и призова Русия да бъде наказана.

Сегашните български политици явно не смеят да заемат категорична позиция по казуса „Скрипал“. Даже Борисов и Цветанов разиграха сценката на доброто и лошото ченге. Първият се върти като ветропоказател, а вторият призовава да гоним и портиера от посолството.

Никой не иска да излезе с открита позиция, затова и телевизиите ни се видяха в чудо. Така възродени от забравата, на екран цъфнаха Тафров, Леа Коен, Соломон Трабанта и даже Ал. Йо.  да пълнят телевизионно време и да насъскват народа срещу Русия.

Само че не успяха. Народът масово им пожела в социалните мрежи да се връщат обратно в дупките си и никога повече да не изпълзяват оттам!

Защото помним какво направиха и какво не направиха за България!

И най-вече докъде ни докараха!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *