Твърдо и категорично: Русия даде ясен сигнал какво става с чуждите наемници, тръгнали на бой срещу нея!

Свят

От началото на специалната операция в Украйна са унищожени 100 самолета и 3736 обекта от военната инфраструктура на страната. Това съобщи официалният представител на руското Министерство на отбраната ген.-майор Игор Конашенков.

„Унищожени са: 100 самолета, 139 безпилотни летателни апарата, 1234 танка и други бойни бронирани машини, 122 реактивни системи за залпов огън, 452  полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 1013 единици специална военна превозни средства“, обобщи той.

Конашенков съобщи още, че днес са били унищожени до 180 чуждестранни наемници, както и голяма партида оръжия, доставени от чужбина.

„Сутринта на 13 март с  високоточно оръжие с голям обсег е нанесен удар по учебни центрове на украинските въоръжени сили в Старичи и Яворовския полигон.

Той добави, че в тези обекти киевският режим е разположил тренировъчни и „бойни координационни“ пунктове за чуждестранни наемници.

„В резултат на удара бяха унищожени до 180 чуждестранни наемници и голяма пратка чуждо въоръжение“, добави говорителят на Министерството на отбраната.

Това е ясен сигнал към всеки, който иска да се намесва в конфликта – било то индивид или държава.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.