Тихомир Безлов категорично: Ловът за офшорки е предизборна манипулация!

България отблизо

Няма да има разкриване на офшорни сметки на политици.

Това мнение изрази анализаторът Тихомир Безлов пред bTV по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров, службите да му предадат цялата налична информация за парите на властта в чужбина.

Смятам, че господин Цацаров е много добре запознат с модела на офшорните зони, коментира още той.

Според него случващото се трябва да се разглежда в предизборен контекст, тъй като двете водещи политически сили говорят за офшорките на конкурентната.

Безлов изрази мнение, че е възможно в седмицата преди изборите да се извадят такива информации и да се подадат сигнали в ДАНС за някакви политици.

Не факти и данни, а сигнали, уточни той. Според него проблемът е как се проверяват тези сигнали.

В България, ако искате да създадете проблем на конкурента, подавате сигнал, за да го вкарате в една спирала от проблеми и проверки, посочи анализаторът.

Той напомни, че за офшорните сметки на политиците се е заговорило малко след „Апартаментгейт“.

За да се иска подобна информация за сметки от офшорни страни, трябва да има някакво основание, като например престъпление или тероризъм, което е да е заявено в искането, отбеляза той.

Според него не можело просто да се попита дали политиците имат сметки.

Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ДАНС информация за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

По-късно през деня стана ясно, че ДАНС в най-кратки срокове ще представи исканата информация.

От своя страна министърът на правосъдието Данаил Кирилов изрази мнение, че справката от ДАНС може да установи нови връзки и подставени лица./news.bg/

istinata.net

loading...

Tagged

1 thought on “Тихомир Безлов категорично: Ловът за офшорки е предизборна манипулация!

  1. дано ДАНС даде пълната инфопмация,ьзащото ма съмнение че информацията им най напред минава през бащицата и той ги отсява ,а иначе ще изкочат лица както от ГЕРБтака и от БСП,ДПС,АТАКА ,а МОЖЕ БИ И ОТ ВОЛЯ И ОТ НФ – СИМЕОНОВ !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *