Цацаров опъна чадър над Местан! Вижте какво се случи!

България отблизо
Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от Върховна касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от окръжната прокуратура Кърджали, става известно от съобщение до медиите.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално-следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс.

 

Причината, която се посочва, е, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, защото обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Според съобщението са взети под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

 

Вчера стана известно, че Лютви Местан ще обжалва наложената му от прокуратурата парична гаранция в размер на 10 хил. лева. Той е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост след участие в пътен инцидент преди десетина дни.

 

Първоначално съдът отмени наложената мярка заради липса на данни за имущественото състояние на лидера на ДОСТ. След това обаче мярката за неотклонение отново беше наложена, като се подчерта, че е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства. Местан също така обжалва постановлението на Окръжната прокуратура в Кърджали, която му забрани да напуска страната.

 

Инцидентът с лидера на ДОСТ стана на 14 април около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към граничен пункт „Маказа“. При включване в главния път колата на Местан се е ударила в автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Едно от тях – бебе на 6 месеца, е починало, а 9-годишно дете и родителите му бяха ранени. Повдигнатите обвинения на Местан предвиждат затвор от 2 до 6 години, а при особено тежки случаи – от 3 до 10 години.

loading...

Tagged

1 thought on “Цацаров опъна чадър над Местан! Вижте какво се случи!

  1. Чадърът над Местан ще се прокъса от пороя сълзи на родителите и близките на убитото от него дете и от прииждащите обилни капки народно недоволство. Ако лидерът на ДОСТ няма ДОСТойнство, ние му казваме право в очите: ДОСТатъчно, Местан, те търпяхме! Искаме депутатския ти имунитет! Защото ти си убиец – независимо каква „засилена методическа помощ“ ще оказва Върховната касационна прокуратура на Окръжната прокуратура в Кърджали! Ти си УБИЕЦ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *