Тома Биков се изпусна: Ето кой е подал сигнал срещу русофилите!

България отблизо

Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите за арестуваните русофили, дори на някои от институциите.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков на пресконференция в централата на партията във връзка с арестите и разпитите на Николай Малинов, Юрий Борисов и други приятели на Русия, обвинени в шпионаж, предаде репортер на Агенция „Фокус“, цитиран от epicenter.bg.

„Моето лично впечатление е, че обикновено нашите служби, в такъв тип ситуации действат съвместно или по сигнал на партьорски служби. Без да сме запознати в детайли с това разследване, от изявленията на прокуратурата и на службите, ние разбираме, че става въпрос за разследване срещу конкретни лица. Не срещу неправителствени организации. В подобни ситуации трябва да бъдем много внимателни, обвиненията са изключително сериозни и няма как да бъдат направени, без зад тях да стоят сериозни доказателства. Затова смятам и реакциите на някои от политиците и на партиите, за крайно невъздържани, при положение, че самите те не знаят за какво става въпрос“, посочи Биков.

„Абсолютно сигурни сме, че няма нищо общо със сегашните избори, с предишните или с по-предишните. Работа на службите е да направят това, което са направили, и ние като общество и най-вече като политици би трябвало поне по тази тема да имаме съгласие“, добави Биков.

„Отношенията на България със Съединените щати и Русия са добри“, подчерта народният представител.

„Това, че неправителствени организации имат своя дейност, дали са американски, проамерикански или финансирани от американски фондове. Дали са проруски не означава, че отношенията на България с тези страни са лоши“, обясни Биков.

„Напротив, през последните месеци и години смятаме, че българо-руските отношения се развиват в положителна посока. Работи се по общи проекти и работата продължава. Става въпрос за конкретни личности, които са влезли в нерегламентирани контакти и са нарушили една граница, която е доста сериозна и е свързана с националната сигурност“, коментира Тома Биков.

Не ви ли се струва, че Тома Биков е много мек?! Неговата категоричност напълно отсъства. Той не знае за каква „национална сигурност“ става въпрос, но твърди, че „трябвало да има много сериозни доказателства“. И се стреми да докаже, явно по внушение на шефа си Борисов, че ударът срещу ръководството на Национално движение „Русофили“ не е удар срещу Русия. Макар и на него да му е ясно, че публични личности като ръководителите на НД „Русофили“ няма как да бъдат шпиони. Това, първо.

Второ, той се изтърва, че ударът срещу Русия, по всяка вероятност, е по сигнал на партньорски служби. А „партньорски“ служби за Биков, са западните тайни служби. Тоест, в основата на целия удар срещу Русия и България, както заяви ген. Решетников, стоят американските тайни служби. А Бойко Борисов отново се е поставил изцяло в услуга на чужди интереси, които противоречат на българския национален интерес. Защото и за малките деца е ясно, че усилията на МВнР, на Борисовите тайни служби и Гешевия „специализиран съд“ да ни скарат с Русия, ще имат съдбоносни последици за родината ни. Може да спрат общите енергийни проекти, да спре строителството на АЕЦ „Белене“ и да се окажем със скъп ток, а и съвсем без ток, когато „партньорския“ Запад ни нареди да затворим въглищните централи. А и природният газ, който получаваме от Русия може да стане по-скъп. Изобщо животът в страната ни може да си влоши. Само заради това, че Борисов не може да каже „НЕ“ на ирационалните американски напъни да накарат Русия да се разгневи на България.

След като не можаха да принудят българския народ да намрази Русия, сега Щатите опитват от другата страна. Да накарат руснаците да намразят България. Нека им кажем, че в Русия няма наивници. Че в Москва много добре разбират какво става. И че няма да се подадат на подобен шантаж.

Но последици за страхливото и русофобско правителство на Борисов ще има. Да му мисли Вожда, защото американците за пореден път му забиха нож в гърба. И ще продължат да опитват, докато не го ликвидират съвсем. Затова хиляди пъти по-добре е да скъса с американците и да поиска помощ от Русия. Такава ще му бъде оказана незабавно. Иначе го чака предизвестена гибел. И позор. Защото ще излязат наяве всичките му далавери. Крайно време е да осъзнае, че единственият му шанс, както винаги, е Русия. Е, ще трябва да върне откраднатите пари. И да се раздели с поста си. Но ще бъде жив. Иначе губи. Тотално.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *