Томислав Дончев атакува президента! Ние управлявахме честно, а той продължава да уволнява нашите верни служители!

България отблизо

„Приоритет на държавата трябва да е осигуряване на повече приходи на държавата. Днешната ни среща е със специален акцент – фокус, върху тази тема. Ние искаме да бъдем полезни на служебното правителство, за да има повече приходи в бюджета“, това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънреден брифинг.

 

Нови мерки  по-скоро няма. Това са съществуващи мерки. Ако има новина, то тя е, че няма да има помощи, за се заместват с кредити. Боя се, че това не съответства на препоръката на президента Радев, която даде на нас преди една година“, отсече Дончев.

Преди две години, когато избухна скандалът с къщите за гости и г-н Манолев от нашите редици бе замесен. Ние бързо взехме решение да се разделим с него. Мисля, че служебното правителство сега се намира в пободен момент“, допълни Дончев.

 

„Назначиха Румен Спецов да ръководи НАП, но следват въпроси, който изискват своя отговор:

– Вярно ли е, че докато е бил служител на НАП в София той е притежавал дружества, търговски дялове и бил ли е управител на фирми в Добрич?

– Попълвал ли е декларация за съвместимост, че няма такива участия, дялове и не е управител?

– Вярно ли е, че е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти от милиони без дружеството да има активи, платени сметки и служители?

– Това прилича ли на куха фирма?

– Вярно ли е, че той лично е получил заповед за ревизия на управляваното от него дружество?

– Вярно ли е, че е получил лично от доклада, че дължи над милион и двеста хиляди лева на държавната хазна?“, каза пък Александър Иванов от ГЕРБ.

„Намираме се в безпрецедентна ситуация за случващото се в НАП. За първи път започва да се организира проверка не срещу кого да е, а срещу изпълнителния директор на агенцитяа. Това е прецедент, който спокойно може да влезе в учебниците“, каза пък Кирил Ананиев.

Искам да обърна внимание на бизнеса, който си плаща данъците. Когато бизнесът е уверен, че парите му отиват да образование, инфраструктура и др., то той е мотивиран да си плаща данъците. Но когато шефът на НАП не го прави как бизнесът да е мотивиран да го прави“, каза пък Дончев.

„В стремежа си да „изчегъртаме“ ГЕРБ трябва ли да изчегъртаме и държавните институции?

Радев и служебният му премиер посочи в началото на служебния кабинет, че работа на Стефан Янев ще се ръководи от три принципа – прозрачност, професионализъм и почтеност.

Очаквам Радев и Янев да докажат, че следват и изпълняват тези три принципа“, каза още Дончев.

„Не сме политически шарлатани, които да лансират тези. Ние нямаме отговор на най-съществения въпрос – „Кой ги предложи?“. Важно е да се знае по чие предложение са там“, каза още Дончев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *