Тошко Йорданов застреля Денков с тези думи

България отблизо

„Денят започна още преди 9 месеца и изобщо не трябваше да започва това партньорство, от което единия партньор забравя, че го използват по всякакъв план – емоционален, физически, морален, сексуален“, това коментира на влизане в сградата на Народното събрание (НС) председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

„Така, че искрено се надявам тази мъка днес да приключи по принцип. Най-добре е да има избори, хората да пренаредят резултата. Това в момента е унизителна работа.

 

Сега да видим след този ултиматум на ГЕРБ колко са склонни на самоунижение ПП-ДБ, на мен ще ми е забавно да наблюдавам дали ще бъдат склонни да се самоунижат“, посочи той в деня, в който трябва да се гласува оставката на премиера Денков.

Парламентът ще гласува оставката на премиера Николай Денков.  Това не е политическа игра, това е спазване на дадена дума, израз е на последователност, политически феърплей и уважение към гражданите, каза премиерът. Днес изпълнявам ангажимента, който поехме със съвместната декларация на 6 юни 2023 година, каза Денков вчера.

Във вчерашния ден делегатите на Националното съвещание на ГЕРБ дадоха мандат на преговарящия екип да предостави на „Продължаваме промяната – Демократична България“(ПП-ДБ) проект на споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание и механизма за вземане на решения. От страна на ГЕРБ в преговорния екип влизат Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. Жените винаги, заради инстинкта, който имат, мислят по-спокойно, по-мъдро, каза Бойко Борисов.

Лидерите на ПП-ДБ, начело с Николай Денков, ще преговаряме с екипа на ГЕРБ – СДС, каза Кирил Петков. Той добави, че с колегите му ще направят всичко възможно максимално бързо да се запознаят в детайли с проекта на ГЕРБ-СДС. Има неща в предложенията на ГЕРБ-СДС, които са конструктивни, но има и неща, за които имаме различия, коментира още той.

Източник: БТА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *