Тъкър Карлсън: Финансовата помощ на САЩ за Украйна забавя неизбежния мир

Свят

Финансовата помощ на САЩ за Украйна води само до забавяне на неизбежното мирно споразумение, и до още повече смърт за украинците. Това мнение изрази в четвъртък американският журналист Тъкър Карлсън, съобщава ТАСС.

„Последната схема на (сенатор) Линдзи Греъм убеждава републиканците, че е по-добре да дадат заем на Зеленски от близо 60 милиарда долара, отколкото да не му ги дадат. Някои се хващат на това. Но това е измама“, написа той на своята страница в социалната мрежа X (бивша Twitter).

„Украйна никога няма да върне дълговете си (…). Това е просто още по-нечестен начин да се изпратят още безотчетни оръжия в региона, да се забави неизбежното мирно споразумение и да се убият още насилствено призовани (в армията) украинци“, коментира журналистът.

По-рано „Вашингтон пост“t съобщи, че Линдзи Греъм (републиканец от Южна Каролина), който се смяташе за един от най-верните поддръжници на Украйна сред американските законодатели, под влиянието на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, гласува против отпускането на нова помощ на Киев. Едно от предложенията беше помощта за Украйна да бъде отпусната като заем.

Тъкър Карлсон заяви по-рано, че Украйна, дори с помощта на западните страни, няма да успее да надделее в конфликта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *