Украинските сили пак се провалят въпреки хвалбите на пропагандата!

Свят

В резултат на неуспешна атака на украинските военни, частите на ВСУ и наемниците се е наложило да се оттеглят поне с четири километра, съобщават световните издания.

 

Към момента е известно, че опита на украинските военни да контраатакуват селищата Пятихатки, Суханово и Червоний Яр, не само завършва с неуспех за ВСУ и наемниците, но и води до рязко отстъпление на украинските сили чак до покрайнините на селището Нова Каменка, съобщават световните издания.

Малко преди това е станало ясно, че украинските войски са били принудени да се оттеглят от село Невское в Луганска област.

Журналистът Анатолий Шарий коментира опита за нападение от страна на украинските въоръжени сили в Херсонска област и действията на руската армия, съобщават световните издания.

„Какво се случи край Херсон. Командването на ВСУ, по неизвестна засега причина е решило, че е възможно повторение на Харковското отстъпление на руските въоръжени сили.

Но руските части сега не отстъпиха, сражаваха се, а командирите се държаха изключително компетентно, т.е. изводите са били направени. Резултатът беше, че нищо не излезе от украинското контранастъпление, а неутралната земя е осеяна с труповете на опитващите се да настъпват.

Какво ще направи руската армия оттук нататък? Съдейки по пребазирането на руските самолети близо до границата на Украйна, по видовете самолети, които се подготвят за битка, и по това какви оръжия ще носят на борда си, съдейки по мащаба на самата  подготовка – явно сантименталностите остават в миналото. И руската армия подготвя страховито настъпление“, пише той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *