Украински блогър отчаяно: Русия е разположила групировка от 500 000 души по границата

Свят

„Руската федерация е съсредоточила повече от 500 000 души във временно окупираните територии и по границите на Украйна“. Това е заявил съоснователят и анализатор на DeepState Роман Погорели в ефира на Espreso.

„Ако говорим най-общо, врагът е концентрирал голям брой свои сили на цялата окупирана територия и по границите, тази цифра е повече от 500 хил. души. Това е доста голяма групировка“, е коментирал Роман Погорели, пише „Фокус“.

Според анализатора в началото на пълномащабната инвазия тази цифра е била около 170 хил. души.

Според него руските войски „пътуват, движат се и се съсредоточават в района на Харковска и Сумска области“, но това не надхвърля информационния натиск. „Само времето ще покаже дали ще има реализация на силите на противника на тези направления“, пише украинската медия.

„Разбира се, всичко това е преди всичко информационен момент, за да задържим определени части по границата, да сме постоянно в напрежение, за да дестабилизират обстановката.

Но ние трябва да сме готови за всяко развитие, да се подготвим, да изградим защита, да евакуираме населението, да реагираме на преместването на врага и нанасянето на щети при всяка заплаха, това се прави преди всичко от Силите за отбрана, които са на позиции, и обществото, което помага на нашите бойци“, е обобщил Роман Погорели.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *