Медведев разкри ще има ли преговори с Украйна и за какво!

Свят

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази съмнение, че ако руската и украинската делегация подновят преговорите през август, „ще има за какво и с кого да се говори“.

 

„Главният преговарящ на Украйна смята, че е възможно преговорите с Русия да бъдат възобновени от края на август. Възможно е. Въпросът е дали ще има за какво да се говори и с кого“, написа Медведев в събота в канала си в Telegram.

Ръководителят на украинската делегация Давид Арахамия наистина заяви по-рано, че преговорите може да бъдат възобновени, като Арахамия предполага, че Киев може да се върне към преговори с Москва, след като украинската страна извърши контраофанзива в някои райони.

Руско-украинските преговори започнаха почти веднага след като Русия навлезе в Украйна и след няколко проведени срещи на живо, те продължиха чрез видеовръзка. В края на март в Истанбул се проведе срещата на най-високо ниво – между външните министри Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, а след още няколко необявени предварително онлайн срещи, преговорите замряха. Периодично и от двете страни се правят заявки за възобновяване на преговорите.

Преди няколко дни отново Дмитрий Медведев постави под въпрос съществуването на Украйна на световната карта след две години, след съобщение за договора за заем-наем със САЩ на Украйна за втечнен природен газ с отложено плащане за след 2 години“. „Само въпрос. И кой каза, че след две години Украйна дори ще съществува на световната карта?“, написа Медведев.

С подигравателен пост Медведев коментира и посещението на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и италианският премиер Марио Драги, които в Киев преди няколко дни. „Европейските почитатели на жабите, лебервурста и спагетите обичат да посещават Киев. С нулева полза“.

В последните месеци не веднъж Дмитрий Медведев е изключително активен, особено в социалните мрежи.

От началото на операцията на Русия в Украйна той се превърна в един от основните говорители на руските позиции и то като един от най-острите сред тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *